Olli Vainio

Mistä onkaan digijärkkärit tehty...

9 viestiä aiheessa

Tulipas menneellä viikolla suoritettua digijärkkärin ruumiinavaus, joka joskin myöhemmin muuttui pelastusoperaatioksi kun todettiin Potilas henkiinherättämiskelpoiseksi.

 

Takakansi sisältää LCD-näytön ja säätörullan, lähti varsin nätisti irti kunhan avasi varovasti ja muisti irroittaa lattakaapelit rungosta.

40D_01.jpg

 

Potilas takakansi avattuna.

40D_02.jpg

 

Tässä vaiheessa myöskin etukansi revitty irti usean ruuvin avaamisen jälkeen.

40D_03.jpg

 

Nyt myöskin yläkansi ja etsimen takaosa avattuna. Etsin oli se mihin tähädättiin tässä ensisijaisesti ja se vaati tämän verran purkamista. Yläkannen irroitus myöskin oli aika hasardi kun tuo salaman johto menee tuonne takaosaa eikä sitä saa mitenkään irti kun se on näppärästi liimattu sinne.

40D_05.jpg

 

[Adam Savage voice on]Well, here's your problem![Adam Savage voice off]. Tämmöinen löytyi irtonaisena etsimen sisältä...

40D_04.jpg

 

Tässä vaiheessa suoritettu vähän pikaliiman käyttöä ja testausta ja etsin on takaisin läjässä.

40D_06.jpg

 

Kovasti ruuvaillaan...

40D_07.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On 40D ja etsimessä vähän palikat pääsivät irtoilemaan kun suurehko määrä potentiaalienergiaa muuntui liike-energiaksi ja sen jälkeen tuli kova pinta vastaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pinnan ansiosta liike-energia sitten muuttui ilmeisesti äänienergiaksi? ;D On siellä tavaraa sisällä. Ei onnistuisi multa purkaminen ja kasaaminen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisiko kenelläkään tietoa mistä löytyisi huolto-ohje Canonin IS S3:een? Kamera herjaa virheestä zoomia käytettäessä. Mutu-arvio on, että vika (ilmeisesti kontaktihäikkä?) saattaisi olla zoomin säätövivussa tai sensorissa, joka mittaa objektiivin asemaa. Toistaiseksi Googlen haku ei ole tuottanut tulosta...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisiko kenelläkään tietoa mistä löytyisi huolto-ohje Canonin IS S3:een? Kameraa herjaa virheestä zoomia käytettäessä. Mutu-arvio on, että vika (kontaktihäikkä) saattaisi olla zoomin säätörenkaassa tai sensorissa, joka mittaa objektiivin asentoa. Toistaiseksi Googlen haku ei ole tuottanut tulosta...

Varsin heikosti noita huolto-ohjeita löytää netistä, en minäkään löytänyt tuolle 40D:lle kun ko. operaatiota suoritettiin. Kannattaa tutkia jos löytyy kuvia tai videoita vastaavan kameran purkuoperaatiosta ettei tule tehtyä tyhmiä virheitä, mm. 40D:ssä on tosi helppo hajottaa pari kaapelia jos niistä ei tiedä jotka on lyhkäsiä menevät irrotettaviin osiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos hallussa on jokin toimiva kotivakuutus, kameran huollattaminen oikeassa huoltoliikkeessä voi tulla vielä kannattavaksi vakuutuksen piikkiin omavastuiden jälkeen. Siellä on kuitenkin käytössä huoltomanuaalit, oikeat työkalut ja ammattitaito.

 

Mikäli päätyy kameran kotikorjaukseen, on syytä välttää tarpeetonta voimankäyttöä kameraa purettaessa ja kehittää jokin muistiinpanoratkaisu siihen, mistä mikäkin ruuvi on poistettu. Useimmat järkevät kamerat purkautuvat ruuveja poistamalla ilman vääntelyä tai väkivaltaa. Flexikaapeleiden liittimet ovat varsin hentoista muovia ja kaapelit repeytyvät helposti, joten niiden kanssa on syytä olla erityisen huolellinen. Joissakin kameramalleissa saattaa joutua juottamaan häiriösuojapeltejä irti jotta pääsee käsiksi niiden alla oleviin liittimiin.

 

Tuosta yllä olevissa kuvissa esiintyvästä Canonista puuttuu edelleen yksi ruuvi kun sille ei parilla purku- ja kasausiteraatiolla löytynyt vielä paikkaa. :laugh: Tämä yhden ruuvin puute ei ole onneksi haitannut kuvaamista havaittavissa määrin, kuten on ehkä havaittavissa allekirjoittaneen postauksista viereiselle palstalle. ;)

 

Maailmalta löytyy esimerkkejä, jotka antavat vihjeitä siitä, että tuon zoomin korjaus voi olla haastavaa:

http://www.flickr.com/photos/inghramjp/1737729147/

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään