Guest JHA

Win XP käyttäjäkohtaiset asetukset?

5 viestiä aiheessa

Onko mahdollista määritellä jossain mitkä ohjelmat käynnistyvät milläkin käyttäjällä? Esim minun ja emännän työpöydät käynnistyvät kaikilla "herkuilla" (Norton Internet Security yms.), mutta jos vaikka lisäisin käyttäjän "Pelit", niin virustutkat yms eivät käynnistyisi, vain perus windows (kun en kerran nettiä pelatessa käytä).

 

 

Kiitokset etukäteen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tiettyyn rajaan asti, mutta ei noita järjestelmäprosessina ajettavia. Nehän käynnistyvät ennen kuin käyttäjä on kirjautunut. Periaatteessa voisi laittaa kyseisen käyttäjän loggautumisen yhteydessä haluttujen ohjelmien alasajon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käynnistä -> suorita -> msconfig -> käynnistys, ja siitä ruksailet pois tarpeettomia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitti vastauksista. Eli ts. Windowssissa itsessään ei ole sellaista toimintoa, onko tietoa löytyykö sellaista lisäohjelmaa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Windowsissa login- ja logout-skriptit mahdollistavat hyvinkin jonkin ohjelman sammuttamisen tietyn käyttäjän kirjautuessa, mutta ovat tietenkin käytettävissä vain jos löytyy Windows-serveri. Kikkailemaan pystyy työpöytäWindowsissa ainakin ajastetuilla tehtävillä. Voisi pistää kirjauduttaessa ajettavaksi skriptin, joka sammuttaa ko. ohjelman jos käyttäjä on XXX ja muussa tapauksessa käynnistää sen uudestaan jos on sammuksissa. Sillä ainakin teoriassa voisi saada tuollaisen toimimaan ilman kauheita riskejä. Edellyttää tietysti että ko. ohjelman sammuttelu ja käynnistys on tehtävissä hallitusti skriptistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään