Guest arttula

Kevät on tullut - ja muurahaiset

10 viestiä aiheessa

Näköjään se on sitten kevät, kun muurahaisetkit ovat heränneet valloittamaan taas tätä taloa. Ensimmäiset olivat liikenteessä jo muutamia viikoja sitten, mutta nyt näköjään kaveritkin ovat jo hereillä. Miten tuntuu, että tämä muurahaissota alkaa vuosi vuodelta aikaisemmin... :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä sodittu jo reilun kuukauden verran. Hyvää ratkaisua ei ole löytynyt. Saa vinkata jos on toimiva konsti tiedossa.

 

Aiemmin auttoi, kun sirotteli muurahaismyrkkyä (semmoista jauhetta) kivijalan juureen ulkopuolelle. Nyt nuo ovat keksineet jonkin toisen asuinpaikan, koska ei tunnu tepsivän enää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä tuli vanhassa kämpässä saunaan sellainen pataljoona lentomuurahaisia aina keväällä...siis niitä oli ihan tolkuttoman kamalan paljon!!

Ja jostain syystä tänä talvena on muuten ollut hiiriä ja myyriä paljon, asutaan uudehkossa talossa ja iloisesti tuolla seinissä rapistelevat. Ja koko talven tonkivat grilliä kuistilla, mokomat!

 

Auttakohan se leivinjauhe murkkuihin muuten? Meillä kun on pieniä tenavia ja koiria niin en koskaan mitään myrkky myrkkyjä laitellut, mutta yksi setä kerran vinkkasi että kun laittaa leivinjauhetta niin syövät pöljyyksissään sitä ja kuolevat sitten paisumalla. Voiko nekään nyt niin hoopoja olla ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä nyt ei hirviäst noita murkkuja ole keväisin ollut, jokunen eksyy sisälle. Talon ulkopuolella laatoitetun etupihan alla kylläkin.

 

Itse olen suihkuttanut jalkalistat seinän vierestä raidin muurahais sprayllä, aine tuntuu jäävän vaikuttamaan listaan ja murkut jää ulkopuolelle.

 

http://www.raid.fi/index.phtml?s=20

 

Lainaus:

 

Ideana on tähdätä sumu hyönteisten olinpaikkoihin mutta myös kulkureiteille. Monet lajit lähtevät liikkeelle yöaikaan ja joutuvat viiveellä kosketuksiin torjunta-aineen kanssa.

Sumute jättää hieman nahkean kalvon, jonka voi pestä vedellä ja astian- tai yleispesuaineella pois. Älä kuitenkaan pese pintoja sinä aikana, jolloin haluat aineen vaikuttavan hyönteisiin. Aineen teho ja tehoaika riippuvat ilmanvaihdosta, -kosteudesta, valon määrästä sekä pinnan laadusta ja huokoisuudesta. Tiiviille ja kovalle pinnalle aine jää vaikuttamaan tehokkaasti; huokoiseen materiaaliin se imeytyy, eikä vaikuta siis yhtä tehokkaasti. Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että kalvoa ei kannata pestä tai harjata pois vähintään vuorokauteen.

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä on takana myös jo reilun kuukauden mittaiset muurahaistaistot.

Olen huomannut Markon mainitseman Raidin muurahaissuihkeen oikein tehokkaaksi. Sitä kun sumuttaa varovasti katto- tai lattialistoihin ongelmapaikoissa niin saa aina 1-2 viikon rauhallisen jakson, kunnes mönkijäiset keksivät vaihtoehtoisen reitin sisään.

 

Kokeilin myös muurahaismyrkkylaatikoita joiden pitäisi tartuttaa murkkuihin myrkkyä jotka ne sitten jaloissaan veisivät käytäviinsä, mutta nämä rasiat eivät kahden viikon aikana vaikuttaneet kyseisen tilan muurahaiskantaan huomattavasti lainkaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niistä pääsee eroon vain kouluttamalla niitä. Itsellä oli monenlaisia myrkkyjä ja

ansoja muttei ne niihin langenneeet, Lopulta laitoin tiskipöydän altaaseen pari

sokerinpalaa ja kastelin ne niin että levisi valmiiksi herkkupalaksi.

 

Sitten vain odottelin ja kun niitä oli altaassa satamäärin otin esiin

liekinheittimen eli lukkosulapullon ja sytkärin (EN SUOSITTELE, OMALLA VASTUULLA;)

ja kärvensin ne hengiltä. Muutamaan otteeseen kun tämän joukkotuhonnan toisti

niin sana lähti kulkemaan eikä muurahaisia ole pian kymmeneen vuoteen näkynyt.

Naapurit niistä toki valittaa eli muuttivat vain muualle ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Poika keksi joku vuosi sitten hyvän konstin joka on toiminut tähään päivään asti. Elikkä varaston nurkkaan astia johonka laitetaan nienoa sokeria ja jaloissa kulkevaa myrkkyä ympärille. Yksinkertaisesti houkutellaan ne murkut sen myrkyn luokse ja kas kummaa, ei ole näkynyt murkkuja sisällä. :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään