Harri Koskinen

Ilmavoimien 91. vuosipäivän pääjuhlaa vietetään Tikkakoskella 6.3.2009

3 viestiä aiheessa

Ilmavoimien Esikunta tiedottaa: Ilmavoimien 91. vuosipäivän pääjuhlaa vietetään Tikkakoskella 6.3.2009

 

Vapaa julkaistavaksi 6.3.2009 00:00

 

 

Ilmavoimien 91. vuosipäivän pääjuhlaa vietetään Tikkakoskella 6.3.2009

 

Ilmavoimat juhlii 91. vuosipäivän pääjuhlaa 6.3.2009 Tikkakoskella. Päivän ohjelma alkaa seppeleenlaskulla Lentäjien muistomerkillä Itärannalla. Länsirannalla tapahtuvat paraatikatselmus, kenttähartaus ja ohimarssi sekä päiväjuhla, jossa juhlapuheen pitää Ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Jarmo Lindberg. Ohjelmaan kuuluvat vielä vastaanotto sekä iltajuhla.

 

Tiedot palkittavista julkaisuvapaita 6.3.2009.

 

Lentäjäritarimaljakilpailu sai uuden voittajan 15 vuoden jälkeen

 

Lapin Lennosto katkaisi Karjalan Lennoston 15 vuoden voittoputken lentäjien joukkuekilpailussa. Lentäjäritarimaljakilpailu muodostuu ampumahiihdosta, lentokilpailusta, uinnista, ammunnasta ja suunnistuksesta.

 

Ilmavoimat palkitsee ansioituneita henkilöitä vuosipäiväjuhlassa

 

Maaherran maljalla palkitaan yliluutnantti Jarkko Annila Karjalan Lennostosta. Yliluutnantti Jarkko Annila on ollut merkittävällä panoksellaan kehittämässä Suomen ilmapuolustusta Hornetien aikakaudella. Annila on kehittänyt ilmavoimien lentokoulutusjärjestelmää, ilmataistelutaktiikkaa ja -tekniikkaa. Lisäksi hän on toiminut lennonopettajana.

 

Lentoteknillisen alan henkilöstön Sud Aviation -maljalla palkitaan kapteeni Martti Kekkonen Karjalan Lennostosta. Kapteeni Martti Kekkonen on tehnyt pitkän ja ansiokkaan työuran muun muassa lentokonekäyttöryhmän johtajana, käyttöjaoksen johtajana, lentoteknisen osaston tukeutumisupseerina ja hävittäjälentolaivueen konetarkastajana.

 

Viesti- ja elektroniikkajärjestelmäalojen O.F.E.M.A. -maljalla palkitaan kapteeni Kari Mäkinen Satakunnan Lennostosta. Kapteeni Kari Mäkisen toiminnalla on ollut huomattava merkitys Satakunnan lennoston ja koko Ilmavoimien tukikohtien viestijärjestelmien kehittämisessä.

 

Yleistehtävissä palvelevista henkilöistä palkitaan ITT-maljalla osastosihteeri Leena Vesa Lapin Lennostosta. Osastosihteeri Leena Vesalla on vankka kokemus koko lennoston henkilöstön virkamatkajärjestelyistä ja -ohjeista sekä  maksuliikenteestä.

 

Finnair-maljalla palkitaan liikuntakasvatuksen alalla kapteeni Pertti Mörö Ilmavoimien Teknillisestä Koulusta. Kapteeni Pertti Mörö toimii Sotilasurheiluliitossa koulutuspäällikkönä ja vastaa kaikkien varuskuntien varusmiesten liikuntakerhojen johtajakoulutuksesta. Mörö käynnisti varusmiesten liikuntakerhoprojektin vuosina 2003-2004, minkä avulla varusmiesten pysyvää liikuntaharrastusta on saatu lisätyksi.

 

Tähystäjän merkki (honoris causa) Osmo Jalovaaralle

 

Ilmavoimien henkilöstön palkitsemisen lisäksi Ilmavoimien komentaja on myöntänyt diplomi-insinööri, majuri (res) Osmo Jalovaaralle tähystäjän Honoris Causa -merkin.

 

Diplomi-insinööri Osmo Jalovaaran pitkän ja monipuolisen ilmailu-uran keskeisiä tekijöitä ovat olleet ilmavoimissa saatu peruskoulutus, reservinupseerius ja maanpuolustustahto. Hän on eräänä Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista harrastusilmailun toimijoista tehnyt maailmalla laajalti tunnetuksi ilmavoimiemme kunniakasta historiaa ja nykyistä suorituskykyä vaikuttajille, joita sotilasuutiset eivät useinkaan tavoita. Kotimaassa hän on vuosikymmenet kantanut huolta ilmailuharrastajien jälkikasvusta ja toiminut aktiivisesti sen hyväksi, että nuoriso jatkuvasti kiinnostuisi ilmailusta niin harrastuksena kuin myös ammattina.

 

Vuosipäivän taustaa

Suomi sai ensimmäiset koneet (Morane-Saulnier Parasol ja Albatros) lahjoituksena Ruotsista. No 1 oli Kreivi Eric von Rosenin lahjoittama ja Suomeen lentämä Morane-Saulnier joka vastaanotettiin 6.3.1918. Päivä valittiin ilmavoimien perustamispäiväksi ja on nykyisinkin ilmavoimien vuosipäivä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään