Guest skuosman

Hinauslentäjäkoulutus Räyskälässä keväällä 2009

3 viestiä aiheessa

Suomen Urheiluilmailuopisto organisoi yhdessä koulutusluvan haltijan Räyskälä-Säätiön kanssa hinauslentäjän koulutuksen moottori- ja ultrakevytlentäjille. Koulutus toteutetaan SIL hinauslentokoulutusohjeen mukaan. Kurssille otetaan enintään 10 koulutettavaa. Kurssi kestää yhden viikonlopun. Ilmoittaudu sillä järjestämme niin monta kurssia, että kaikki halukkaat saavat kelpoisuuden kaudella 2009!

Jos Sinulla 150h tiimaa niin tutki pääsyvaatimukset ja ilmoittaudu!

 

Hinauslentäjä saa ILMAISTA tiimaa ja mielekästä lentämistä-laskut ainakin alkavat sujumaan kesän lopussa!

 

Sakari Kuosmanen

www.suio.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ongelmana taitaa olla se, että PEL M2-6 edellyttää moottorikone hinauslentäjältä purjelentäjän lupakirjan. Ultrapuolella riittä, että on lentänyt 10 lentoa lentokonehinauksessa purjekoneella. Tämän ongelman ja muutenkin mahdollisesti purjelennosta kiinnostuneiden moottori- ja moottoripurjelentäjien sekä ultrakevytlentäjien iloksi Suomen Urheiluilmailuopisto järjestää tarvittavat purjelennon teoriat Internetin kautta opiskeltavaksi.

 

PPL, MGPL ja UPL kirjojen haltijoiden on opiskeltava PEL M2-41 mukaisesti 3 ainetta:

- purjelentokonerakenteet ja -mekanismit (2h)

- ohjausoppi ja lentotoimintamenetelmät (6h)

- purjelentokoneen käyttö ja hoito, lentokäsikirja (3h)

 

Teoriakurssi hoidetaan Internetin verkkoteorioilla + sovitussa paikassa tehtävillä kokeilla.

 

Lento-osuuden purjelennosta; vähintään 2h purjelentokoneella ja vähintään 10 lentoa purjelentokoneella joista vähintään 7 koululentoina sekä vähintään 2 yksinlentoa purjelentokoneella. Tuo viimeinen vaatimus IH:n tulkinnan mukaan vaatii ns oppilaskortin. Lisäksi tietysti lentokoe.

 

Jos PPL, MGPL tai UPL pahvi on sattumoisin vanhentunut voit silti saada koulutuksen näillä ehdoilla. PEL M2-41 kohta 2.3.4 antaa koulutuspäällikölle mahdollisuuden arvoida tarvitaanko lisäkoulutusta vai selvitäänkö tuolla minimimäärällä. Yleensäkin minimimäärät ovat vain ohjeellisia.

 

Kuitenkin, Opisto järjestää teoriat ja kokeet. Kukin voi sitten mieltymyksensä mukaan lentää jossakin purjelentokerhossa tarvittavat lennot. PEL M2-6 ei sano, että purjelentäjän lupakirja täytyy olla hinauskoulutusta annettaessa, mutta se täytyy olla ainakin kelpoisuutta haettaessa!

 

Hinta Internetissä teoriat+kokeet 60€.

Lentokoulutus Räyskälässä Opiston tai Säätiön luvalla 50€/lento. Lento-osa järjestetään maalis-huhtikuussa tai myöhemminkin.

Hinauslentokoulutus moottorilentäjille on tarkoitus ainakin aloittaa 24.4. Räyskälässä.

 

Saku

www.suio.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään