Guest AJR80

Patria ja Copterline yhteistyöhön (OLI: Helikopteriuutiset)

3 viestiä aiheessa

23.2.2009

Lehdistötiedote

 

Patria ja Copterline helikopteriyhteistyöhön

Patria ja Copterline ovat 13.2.2009 allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Copterlinen Eurocopter EC135-helikoptereiden huollosta ja logistisesta tuesta. Sopimuksen mukaan Patria Helicopters AB huolehtii jatkossa Copterlinen huolloista.

 

Patria panostaa voimakkaasti vahvistaakseen asemaansa yhtenä Pohjoismaiden johtavista helikoptereiden ja sotilaslentokoneiden elinkaaren tukipalveluiden toimittajista. Nyt solmittu sopimus tukee Patrian pyrkimystä tulla Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtavaksi helikoptereiden elinkaaren tuen osaamiskeskukseksi.

 

Patriassa yhdistyvät pitkä kokemus toimimisesta Eurocopter-, Agusta- ja Bell-helikoptereiden valtuutettuna huoltotoimittajana sekä kokemus meneillään olevasta NH90-loppukokoonpanohankkeesta yhteistyössä NHIndustriesin ja Eurocopterin kanssa. Nämä luovat vankan pohjan tarjota ja kehittää uusia tukitoimia asiakkaiden erilaisten vaatimusten täyttämiseksi.

 

Patria on huoltanut EC135-helikoptereita vuodesta 2001 alkaen Ruotsin poliisille (Rikspolisstyrelsen) ja usean vuoden ajan ambulanssihelikopterioperaattori SHT – Skärgårdshavets Helikoptertjänstille, joka operoi Medi-Heli -palvelua.

 

Patria on kansainvälisesti toimiva puolustus- ja ilmailuteollisuuskonserni, joka toimittaa omaan erityisosaamiseensa ja kumppanuuksiin perustuvia, kilpailukykyisiä ratkaisuja asiakkailleen. Patrian omistavat Suomen valtio ja European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V.

 

Copterline on 1999 perustettu helikopteriyhtiö, joka operoi HEMS lääkäri- ja pelastuskoptereita. Yhtiön pelastuskopteritukikohdat sijaitsevat kolmella paikkakunnalla, Oulussa, Vaasassa ja Joroisissa, jossa yhtiön kopterit ja lentäjät päivystävät ympäri vuorokauden. Toimintaa hoidetaan neljällä kaksimoottorisella EC135 P2 helikopterilla parinkymmenen ammattilentäjän voimin. Copterlinen vuonna 2000 aloittama reittiliikenne Helsingin ja Tallinnan välillä on toistaiseksi keskeytetty. 

 

Lisätietoja:

 

Patria 

Jukka Holkeri                       

Executive Vice President     

Puh.  040 869 2008 

 

Copterline Oy 

Kaj Takolander 

Toimitusjohtaja 

Puh. 0500 507 908

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään