Nils Rostedt

Jopa puolet uusista koneista jäämässä valmistajien "varastoon"?

4 viestiä aiheessa

IATA:n pääjohtaja Giovanni Bisignani on esittänyt Flightglobalissa murheellisen ennusteen vuodelle 2009. Sen mukaan jopa puolet lentokonetehtaiden tuotannosta saattaa jäädä toimittamatta lentoyhtiöille, koska lentoyhtiöt eivät saa pankeista lainarahoitusta nykyisessä taloustilanteessa. Kuten tunnettua, lentokonetehtaat vaativat yleensä että kone on kokonaan maksettu luovutushetkellä ja lentoyhtiön pitää siis löytää tämä rahasumma, yleensä pankkilainan muodossa.

 

Bisignani myöntää ennusteen olevan "arvaus" mutta se perustuu usean lentoyhtiöjohtajan kanssa käytyihin keskusteluihin, eli tuskin aivan tuulesta temmattu.

 

Hieman saman sävyyn oli Flightglobalissa äskettäin myös uutinen, jonka mukaan tilattujen koneiden peruutuksia tulee tänä vuonna olemaan enemmän kuin uusia konetilauksia.

 

Eli ei muuta kuin vyöt entistä kireämmälle  ???

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jännä juttu, että Airbus aikoo toimittaa tänä vuonna yhtä monta konetta kuin viime vuonna eli 483 kappaletta. Eilen tulleessa Airbusin lehdistötiedotteessa ei mainittu mitään koneiden "toimituksista" suoraan varastoon http://www.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,78980.msg1017043.html#msg1017043.

 

Epäsuorasti kylläkin varaudutaan Airbusilla pahempaan:

 

I do not exclude further production cuts if the need arises.

 

Bisignani ennustaa myös että tammi-helmikuun liikennetilastojen pudotukset tulevat olemaan samaa rumaa luokkaa kuin joulukuussa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Embraer on ilmoittanut 29% pudotuksesta liikennekonetoimituksissaan 2009. Viime vuoden 162 koneen toimitukset ovat supistumassa 115 koneeseen. Tilannetta hieman paikkaa liikelentokoneiden, kuten Phenomin, kasvavat toimitusmäärät.

lähde:Flightglobal

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään