Ilkka Mäkelä

pdf-failien avaaminen voi saastuttaa koneesi

11 viestiä aiheessa

Hohhoo ja näiden kertakäyttötiedostojen (pdf) käyttöä oli taannoin perusteltu juuri turvallisuudella  >:(

 

Forumin nettigurut voisivatkin lisätä tähän jatkoksi ohjeita ja vinkkejä, millä esim. Readerin saa mahdollisimman inertiksi Javoilta sun muilta...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käyttäkää Foxit Readeria niin säästytte paljolta. Hakkaa nuo Adoben tekeleet miten päin vaan:

 

...

 

Olen käyttänyt jo kauan. Muuten minulle on jokseenkin sama kumpaa käytän, mutta Adoben kanssa odottelusta en pidä. Fox toimii ripeämmin.

 

Tähän Adoben readerin hitauteen liittyy surkuhupaisia piirteitä takavuosilta. Opetusministeriö/opetushallitus/yms. järjestävät aika ajoin kaikenlaisia kyselyjä kouluille. Ne ovat jo vuosia olleet netissä ja toteutettu Adoben pohjalta. Heillä on käytössään aina uusimmat versiot sekä parhaat laitteet ja kuvittelevat ilmeisesti, että kaikkialla maassa on yhtä hyvät laite- ja ohjelmaresurssit (eli eivät tiedä yhtään mitään siitä kurjuudesta missä tavallisissa maakuntakouluissa mennään).

 

Kerran tuli sellainen kysely, johon kaikkien koulumme oppilaiden (n. 400) piti vastata samana päivänä parin tunnin aikana netissä näille Adoben pohjille. Koulussamme oli kyllä jo tuolloin riittävästi tietokoneita, että tehtävän suorittaminen siltä osin oli parin tunnin aikana (ainakin teoriassa) mahdollinen, mutta kapea nettikaistamme ei riittänyt tuon suuren datamäärän siirtämiseen samanaikaisesti alkuunkaan. Koko verkko meni totaalisti tukkoon. Homma tukki koko kouluverkon muidenkin koulujen käyttäjiltä. Jollain kevyemmällä ohjelmistolla toteutettuna tehtävä olisi hyvinkin onnistunut.

 

Pekka

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

mutta kapea nettikaistamme ei riittänyt tuon suuren datamäärän siirtämiseen samanaikaisesti alkuunkaan. Koko verkko meni totaalisti tukkoon. Homma tukki koko kouluverkon muidenkin koulujen käyttäjiltä. Jollain kevyemmällä ohjelmistolla toteutettuna tehtävä olisi hyvinkin onnistunut.

 

Pekka

 

 

Miten käytetty pdf-ohjelma vaikuttaa kaistan käyttöön?

 

Hannu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tiedoston kokona ...

Ääh ajattelin vain että Pekka puhui koulun pään ohjelmista. PDF:t osaa kyllä olla aika hirveitä tiedostokooltaan ja kyseistä formaattia käytetään niin väärissä paikoissa välillä että aivan totta tuo Pekan sanoma.

 

Hannu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Takaporttitroijalaisten hyödyntämään Adobe-haavoittuvuuteen on julkaistu kolmannen osapuolen ennakkopäivitys. Paikkauksen toi viikonloppuna saataville tunkeutumisenestojärjestelmiin keskittyneen Sourcefire-yhtiön haavoittuvuustutkimustiimi. I

 

Teknisesti paikkaus sisältää päivitetyn, ohjelmiston toiminnallisuudesta vastaavan kirjastotiedoston ja se on ladattavissa pakatussa muodossa osoitteesta http://www.snort.org/vrt/tools/AcroRdv9-Patch.zip .

 

Purettu kirjastotiedosto kopioidaan haavoittuvan version päälle Acrobat-sovellushakemistoon, joka on tyypillisesti C:\Program Files\Adobe\Reader 90\Reader\. Toimenpide koskee ainoastaan uusinta 9-tason versiota. Vanhemman 8-version käyttäjien on joko ensin päivitettävä ohjelmistonsa 9.0-versioon tai odotettava virallisen päivityksen julkaisua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miten käytetty pdf-ohjelma vaikuttaa kaistan käyttöön?

 

Hannu

 

No joo huonosti muotoilin. Ongelman syy nimittäin oli siinä, että ylipäätään käytettiin raskaita pdf-dokumentteja. Lisäksi mikroihin ladattu Adoben readeri oli raskas ja hidas käyttää koneillamme, joka aiheutti lisää viivettä toimintaan. Siihen aikaan (vuosikymmenen alussa) ei tainnut vielä Foxin readeria olla olemassakaan (ainakaan minä en tuntenut).

 

Samat asiat olisi voinut kysellä ihan hyvin jollain tavanomaisella sivulle tehdyllä kaavakkeella.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään