Juha Klemettinen

Spottaaminen Dublinissa?

9 viestiä aiheessa

Suunnittelen tässä talvilomamatkaa huhtikuulle pääsiäisen jälkeiselle viikolle. Aer Lingus tarjoaa järkevällä hinnalla lentoja Helsingistä Dubliniin, ja muutenkin kaupunki houkuttelisi. Mutta matkan pääasia on tietenkin lentokoneiden kuvaaminen  :P Googlesta kyllä löytää vaikka mitä, mutta kuulisin mielelläni omakohtaisi kokemuksia Dublinissa kuvaamisesta. A.netin keskustelupalstalla puhuttiin ainakin jostain uudesta aidasta rwy28:n laidalla, joka haittaisi kuvaamista. Ja se kävi monesta paikkaa selville, että sää on suurin rajoittava tekijä  :laugh:

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Irlannissa jos et ole säähän tyytyväinen, odota vartti - normipäivänä sää vaihtelee hyvin nopeasti.

 

Miika

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

A.netin keskustelupalstalla puhuttiin ainakin jostain uudesta aidasta rwy28:n laidalla, joka haittaisi kuvaamista.

 

Tuo uusi, aiempaa korkeampi aita on ollut Dublinissa jo muutaman vuoden ja haittaa kuvaamista perinteisestä paikasta. Pitää kävellä vajaat pari kilometriä länteen kiitotien toista päätä kohti. Siellä on kaukopysäköintialueen aidan ja tien välissä maavalli, jonka päältä kuvaaminen onnistuu siten, että tien toisella puolella oleva lentokenttäalueen aita ei tule kuviin. Näin ainakin vielä syksyllä 2007:

 

http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=6071206

http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=5780095

 

Paikka on toimiva riippumatta siitä kumpiko kiitotie on käytössä. Tosin 28:lle laskeutuvat potkurikoneet kääntyvät kiitotieltä yleensä jo ennen ko. paikkaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo Harrin mainitsema maavalli on ihan hyvä paikka, etenkin silloin kun kiitotie 10 on käytössä. 28:n päässä aidasta johtuen kiitotiellä olevien koneiden kuvaaminen on tosiaan hieman hankalaa, ellei ole käytössä jonkinlaista lisäkoroketta. Tuonne maavallin päälle on istutettu jonkinlaista piikkipuskaa mutta ainakin viime keväänä sitä oli sen verran harvakseltaan, että ei siitä haittaa ollut.  Nämä kuvat on ensimmäistä lukuun ottamatta otettu vallin päältä, suunnilleen tältä kohdalta. Mentäessä enemmän oikealle kaarretta ja risteystä kohti eteen alkaa tulla katuvalojen tolpat. GE:n satelliittikuva alueesta on vanha, parkkialue ja valli jatkuu  nykyään huomattavasti pidemmälle.

 

-Esa

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos näistä tiedoista  :thmbup:

Onko tuo valli ja parkkipaikka järkevästi tavoitettavaissa ilman autoa? Jostain bongasin tiedon, että siihen rwy28:n päähän kävelee kentältä 30min ja siihen sitten vielä pari kilometriä lisää... Ja onko tie ylipäätään sellainen, että sitä pitkin on turvallista kävellä?

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllähän kävelymatkaa jonkin verran kertyy. Tiellä ei ole oikein kunnollista piennarta, mutta ajoradan ulkpuolella voi kävellä. Maa on hieman epätasaista ja pitkää nurmea, joten järin mukavaa se ei ole. Tuo tie (Old Airport Road) on suht. vilkkaasti liikennöity ja siinä menee myös raskasta liikennettä, joten varovaisuus on tarpeen. Kentän länsipäässä on nykyään logistiikkakeskus, mikä myös puuttuu noista GE:n kartoista ja satelliittikuvista.  Tiellä ei ole bussipysäkkejä, mutta UrBus kulkee sitä pitkin ja tuolla länsipäässä lähin pysäkki on tuon logistiikkakeskuksen luona, suunnilleen tässä. UrBussilla on pysäkki myös lentoasemalla. Tuolla kävelyä voi jonkin verran vähentää, vaikka joutuukin tulemaan bussin reittiä takaisin päin. UrBusin aikatalut löytyy http://urbus.ie/routeplanner/. Määränpääksi kannattaa valita Airport Logistics Park. Bussipysäkin lähellä on muistaakseni iso Easons-kirjakaupan varasto, joka toimiii hyvänä maamerkkinä. Bussin pysätysnappia kannattaa painaa tuossa, missä käännytään lentokentän vierustalta pois etelään. Samaa reittiä pääsee myös takaisin päin. Maavalli alkaa tuosta kynnyksen tasalla olevasta risteyksestä, ja siitä koden kannattaakin siirtyä sen päälle.

 

-Esa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos oikein päättelen se parkkipaikka siinä vallin vieressä on blue long term parking, tosin se näyttää olevan käytössä vain kesällä (mikä tarkoittaa Dublinissa mitä?)

 

http://www.dublinairport.com/to-and-from/car-parking/car-park-map.html

 

Parkkialueiden väliä ajaa ilmainen bussi, eli teoriassa tuonne radan varteen pitäisi kesäaikaan päästä bussilla terminaalilta?

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Parkkialueiden väliä ajaa ilmainen bussi, eli teoriassa tuonne radan varteen pitäisi kesäaikaan päästä bussilla terminaalilta?

 

Teoriassa kyllä, käytäntöä en ole testannut. Parkkialue on aidattu ja vartioitu ja bussi pysähtyy aidatun alueen sisäpuolelle. Saattaa portinvartija hieman ihmetellä miksi poistut aidatulta alueelta ulos jalkaisin. Samoin takaisin sisään pääseminen saman vartijan työvuoron aikana saattaa olla hankalaa ;).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt on sitten matka varattu huhtikuulle  :thmbup: Kiitos tiedoista, näistä on varmaan hyötyä muillekin Irlantiin suuntaaville.

Nyt vain perinteisesti laitetaan sormet ristiin ja toivotaan säänhaltijoiden myötämielistä suhtautumista.

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään