Petri Koivisto

Pikku probleema taulukkolaskennan kanssa.

4 viestiä aiheessa

Laita solun muotoiluksi päivämäärä, ja syötä päiväys ja kellonaika siihen samaan soluun. Näin niillä ajoilla voidaan laskea suoraan ilman kikkailua. Kun lasket tulo- ja lähtöaikojen erotuksen, saat tuloksen vuorokausina. Jos siis haluat erotuksen tunteina, kerro vain tulos 24:llä. Tämä solu pitää tietenkin muotoilla desimaaliluvuksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siis mihin soluun? Noissa soluissa mihin tulee se lentoaika tietyltä lennolta, on tällänen se funktio : =JOS(F40-D40<0;F40-D40+24;F40-D40), eli se osaa laskea sen oikein... eli jos lähdetään klo 21:40 ja saavutaan 22:30, se antaa lentoajaksi 00:50..

 

mutta sitten tossa "Total flight timessa", missä siis kaikki lentoajat yhteensä, on vaan näin : =SUMMA(I8:I1011) ... ja ilmeisesti tuo sitten ei toimi ihan oikein?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos sulla on aikamuotoiltuna ne solut millä lasketaan, niin ne sisältävät todellisuudessa myös päivämäärän. Kello on Excelin mielestä nyt 39852.54514, mikä on siis tämän hetken kellonaika ilmaistuna vuorokausina vuoden 1900 alusta laskien. Tämä on hyvä ymmärtää kun ajoilla laskee. Tuossa nyt ilmeisesti yrität ilmaista summan kellonaikamuotoiltuna, etkä ymmärrä sen muotoilun toimintaa. Se jättää ajasta päiväysosan pois ja ilmoittaa kellonajan. Eli jos summa on 25 h, se ymmärtää asian aikamuotoiltuna 2.1.1900 klo 1:00. Tuntisummaa laskiessasi sinä et siis voi näyttää tulosta tavallisena kellonaikana, vaan sinun on muotoiltava se näyttämään tuntien määrä. Voit käyttää joko tavallista desimaalilukua, jolloin puolitoista tuntia on 1.5, tai sitten erityisesti tuota käyttöä varten olevaa aikamuotoilua [t]:mm. t:n laittaminen hakasulkuihin tarkoittaa, että haluat tuntien määrän etkä kellonaikaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään