Guest heiska91

Virtalähde menossa rikki?

8 viestiä aiheessa

Juuri kun otin FS:n pois huomasin että tuolla vilkkuu eräs valo joka tarkoittaa että joku tuuletin on sammumassa tai se on huonona. No koneen otin nopeasti pois ja kokeilin eri kohtia ja huomasin että virtalähde oli kuuma. No annoin jäähtyä vähäsen aikaa ja käynnistin koneen ja se oli tavallinen. Onko toi virtalähde menossa rikki?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös virtalähteet käy yleensä kuumana (pitkän) käytön aikana? ???

Joo mut tää oli tosi kuuma, ja toi Intel Active Monitor juuri vilkkui tulla punasta...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pyörikö sen powerin tuuletin? Onko pelkästään poweri kuuma vai koko koneen sisusta? Jos vastasit molempiin myöntävästi niin sitten on syytä ihmetellä mikä sitä kuumentaa. Jos powerin tuuletin on rikki, sitten ei tarvitse ihmetellä, vaihtoon vaan. Ja jos koko kone käy kuumana niin sitten kotelon tuuletus ei riitä. Nykyvehkeillähän hiljaisen powerin tuuletin ei yksinään riitä, näyttökortit ja prosessorit tuottavat niin paljon lämpöä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ole varma mikä ei pyöriny kunnolla mutta virtalähde oli kuumin. Lämmöt normaalisti pysyy tossa 40 asteen paikkeilla..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt on pysyny normaalina... En ole tosin en ole simua avannutkaan.. Kokeilen nyt lentää vähän ja katotaan mitä tapahtuu... [off topic] Miten tommosen lisä tuulettimen saisi emoon kiinni? Siis eikö niitä paikkoja ole vain 1?

 

 

edit: nyt tajusinki: sinne Intel Active Monitorin asetuksiin on laitettu että kun koneen lämpö ylittää 50 astetta niin se alkaa hälyttää....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yleensä emoissa on 3 virtalähtöä tuulettimille, joista prossutuuletin vie yhden. Ropeleita saa myös 4-pinnisellä liittimellä, joka kytketään suoraan powerin lähtöön.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mullakin päätti vanha virtalähde antaa periksi pari viikkoa sitten... 230W mikälie vinku-intialainen malli. :)

 

Ongelmat alkoi aika erikoisesti, kone ei nimittäin aina lähtenyt käyntiin jos sen sammutti. En tiedä millä se sitten lopulta yleensä käynnistyi, auttoiko virtanapin rämpytys vai ihan muuten vaan, mutta muutaman viikon sillä sinnitteli, kunnes ei enää millään lähtenyt käyntiin.

Noh, koppa auki ja tutkimaan. Virtalähde toimi hyvin jos irrotti kaikki muut johdot paitsi emon ATX-liittimen, mutta jos sattui kytkemään esim CD-aseman, flekti pyörähti kerran ympäri ja poweri oli taas kanttuvei. ::)

Ostin sitten lopulta uuden (noh, käytetyn) virtalähteen tilalle... 300W jopa. :P Tosin kestihän tuo vanhakin monta vuotta ja parit prosessorin/emolevyn/näytönohjaimen päivitykset. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään