Harri Koskinen

Finnair käynnisti yritysblogin ensimmäisenä suomalaisena suuryrityksenä

5 viestiä aiheessa

Finnair Oyj - Lehdistötiedote

Finnair käynnisti yritysblogin ensimmäisenä suomalaisena suuryrityksenä os. blogit.finnair.fi

 

Finnair on käynnistänyt yritysblogin ensimmäisenä suomalaisena suuryrityksenä osoitteessa http://blogit.finnair.fi.

 

Kirjoittajina tulee olemaan yhtiön useita asiantuntijoita toimitusjohtajasta alkaen. Ensimmäisenä kirjoituksia ovat julkaisseet ympäristöjohtaja Kati Ihamäki, tuotannonohjauksesta vastaava johtaja Ville Iho, palvelun kehittäjä Markku Remes sekä viestintäjohtaja Christer Haglund.

 

"Suuri yleisö on erittäin kiinnostunut lentämisestä ja Finnairista. Tämä on korkean teknologian monimutkainen, mutta ihmisläheinen ja tunteita herättävä toimiala. Tavoitteena on blogien kautta avata toimintatapojamme, lisätä avoimuutta ja palvella sidosryhmiämme entistä paremmin", sanoo Haglund.

 

Finnairin liikenneverkostossa on yli 100 kohdetta ympäri maailmaa. "Kuulumme niihin harvoihin suomalaisyrityksiin, jotka ovat oikeasti läsnä ja paikan päällä eri puolilla maailmaa. Blogin kautta voimme tarjota suurelle yleisölle uudenlaisen kanavan kertoa toimialamme tapahtumista."

 

Blogeissa tuodaan myös Finnairin osaamista esille ja otetaan vahvasti kantaa ilmailuun liittyviin ilmiöihin.

 

"Finnair on jatkuvassa kiinteässä vuorovaikutuksessa oikeastaan koko yhteiskunnan kanssa. Meihin vaikuttavat moninaiset tekijät, oli kyseessä sitten luonnonmullistus, talous tai poliittinen tapahtuma", sanoo Haglund.

 

"Blogi on rento suora, vuorovaikutteinen ja nykyaikainen tapa kommunikoida tärkeiden sidosryhmien kanssa", hän toteaa. Omassa ensimmäisessä blogissaan Haglund listaa Suomen parhaat lentoliikenteestä kirjoittavat toimittajat. "Ala on erittäin haastava ja vaikeaselkoinen. Näiden toimittajien ajatuksia kannattaa kuunnella."

 

Ville Iho puolestaan vastaa blogissaan kysymykseen, miksi lumimyrsky heikentää lentoyhtiön palvelutasoa.

 

"Lentoyhtiö ei voi hoputtaa lennolle valmistautuvaa liikematkustajaa syömään aamupuuroaan nopeammin, koska lähtöaikaa on päätetty aikaistaa jäänpoiston takia. Dynamiikka toimii valitettavasti vain myöhästymisten suuntaan", hän kirjoittaa.

 

Kati Ihamäki kommentoi EU:n ilmasto- ja energiapaketin päättämisen prosessia ja toteaa, että hiilivuodon uhka on edelleen voimassa, ellei globaalia sopimusta saada aikaan. "Tuotantolaitokset eli lentokoneet siirtyvät tarvittaessa uuteen paikkaan 850 km tunnissa, toisin kuin vaikkapa paperitehtaat."

 

Finnairissa on kirjoitettu sisäisiä blogeja jo kolmen vuoden ajan, käynnistäjänä oli toimitusjohtaja Jukka Hienonen. Sittemmin sisäisiä blogeja ovat alkaneet kirjoittaa myös yhtiön lukuisat asiantuntijat. Blogit ovat osoittautuneet erittäin suosituksi vuorovaikutuskanavaksi.

 

Finnair Oyj

Viestintä

21.1.2009

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ihan niin kuin olisin tuon nimen nähnyt jossain toisessa blogissa  ;D

 

Pitkään jouduin miettimään ennen kuin vihdoinkin tajusin tuon ;). Hieman eri muodossa nimi näkyy olevan siinä toisessa blogissa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Blogin laitaan ilmestynyt ohjeistusta:

Keskustelu on moderoitua

Julkaisemme lukijoiden jättämiä kommentteja arkisin klo 10-14 välisenä aikana. Asiattomia viestejä emme julkaise.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään