Otto Nieminen

Tulosteet vihreitä (HP PSC-1215)

5 viestiä aiheessa

Ehtoota.

 

Tässä illalla tuli kummallinen ongelma kesken karttojen tulostuksen. Tulostin tulostaa kaiken mustan kartoissa vihreänä. Patruunat ovat oikeassa röörissään ja tältä näyttää HPn hallintapaneelin väritilanne:

[ attachment removed / expired ]

... ja patruunat vaihdoin, väripatruunan tänään ja mustepatukan 5pvä sitten. Aiemmin iltapäivällä tulostelin karttoja, ja ne tulostuivat normaalisti. Mutta nyt illemmalla aloin tulostelemaan karttoja, niin muut tulivat hyvin, mutta kun pääsin rullauskarttoihin niin ulos törähti tällainen:

[ attachment removed / expired ]

... tekstit ym. ovat mustana, mutta suuri harmaa alue = kiitotie on vihreänä ja jotkin muutkin osat samalla värillä. Koitin myös muita karttoja muille kentille, ja niissä oli sama ongelma.

 

Olen nyppinyt patruunoita ulos ja sisään, ja tulostus tuli OK kun poistin väripatruunan. Myöskään patruunakonffin vaihtaminen 'kaksi mustepatruunaa':sta 'yksi musta mustapatruuna*:ksi ei auttanut. Myöskin ladannut filun erikseen kovikselle ja tulostanut, ei vaikutusta Mutta kuitenkin tämä on tulostanut ennen kaikki aivan hyvin, nyt tulee eko-mallin karttoja  :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Haiskahtaa siltä, että sulla on sen moniväripatruunaa käyttävän "piirtopään" (mikä lie oikea nimitys) magentaa puskeva suutin tukossa. Vaikuttaa siis siltä, että se printteri käyttää mustaa väripatruunaa oikeasti mustien kohtien (tekstit, viivat jne tuossa kartassa) tulostamiseen. Mutta sitten esim. tuo harmaa kiitotie tehdään taas vastaavasti noilla kaikilla väreillä ja kun yhtä väriä ei suuttimesta tulekkaan, tulos jää virheäksi. Tässä olisi tällainen havainnollistava esimerkki:

 

Tässä on tehty random harmaa värisävy neljällä erivärisellä layerilla (Cyan, Magenta, Yellow ja Black). Layereiden arvot näet slidereissa...

[ attachment removed / expired ]

 

Vaan kun otetaankin se Magentan värinen layeri pois sieltä välistä, kas kas, tulos onkin... vihreä :)

[ attachment removed / expired ]

 

Nyt pitääkin kysyä: Hyi, eksä pese sitä koskaan? Suutinta siis... ;D Ei vaan, ainakin (varmaan lähes) kaikissa uudemmissa printtereissä on tulostuspäänpuhdistustoiminto. Ei muuta, kuin ohjekirjaa selaamaan, ja puhdistusta suorittamaan :)

 

Kerro, pelittääkö...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyyllähän minä suuttimeni puhdistan säännöllisesti  ;D Joo, koitin tuollaista "Puhdista mustekasetit"-toimintoa joka immeisesti pitää ajaa kun tulosteista alkaa tulemaan viirumaisia. Se ei tosin tähän auttanut. Kaippa sitä on nyt alettava pänttäämään manuaalia, palataan astialle  :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jepjep, ei auttanut mikään näistä tai tulostimen oman puhdistushomman ajaminen. Pistin mailia tuonne josko saisi discounttia kasetin puhdistuksesta, kun kuitenkaan kasetin viimeinen käyttöpäivä ei ole ylittynyt ja sen pitäisi toimia kuten pitää. Kuitenkin tällaista jälkeä tulee, kun ottaa värikasetin pois ja tulostaa pelkällä mustalla kasetilla:

 

[ attachment removed / expired ]

... ts. näyttää miltä sen pitäisi näyttää. Alkaa suoraan sanoen vtuttamaan tämä mustehuikun kanssa säätäminen, paljonkos värilaserit maksavat  ;D

 

EDIT_ Jepjep, kasetin uusisoinnilla voit 'säästää jopa 65%!!1!!1!!ONEONE!!1!!!!'. Ainoa vaan, että kun maksat postimaksut eessuntaas, niin varmasti maksat 130% siitä mitä maksaisit uudesta kasetista;

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään