Sami Puro

Useita pienkoneonnettomuuksia Ruotsissa

4 viestiä aiheessa

Ruotsissa on viime viikkoina sattunut runsaasti pienkoneonnettomuuksia. Tänään kaksi!

 

HS:ään on eksynyt niistä toinen: http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1076153433723

"Neljä kuoli pienkoneturmassa Ruotsissa

 

Östersund. Ruotsissa sattui perjantaina vakava pienkoneturma, jossa on kuollut neljä ihmistä ja loukkaantunut kolme. Laskuvarjohyppääjiä kuljettanut Cessna-lentokone putosi maahan pian nousun jälkeen Optandin lentokentällä lähellä Östersundia.

Poliisin mukaan koneessa oli lentäjän lisäksi kuusi hyppääjää. Ruotsin televisio kertoi, että he olivat hyppyleirin osanottajia.

"Kone pääsi nousuun ja syöksyi maahan heti sen jälkeen. Kone putosi 500-600 metrin päähän kiitoradan päästä", sanoi avustava lennonjohtaja Hans Lindner sanomalehti Aftonbladetille.

 

Kolme ihmistä kuljetettiin sairaalahoitoon Östersundin sairaalan teho-osastolle. Heistä kaksi on miehiä ja yksi nainen, iältään he ovat 20-30-vuotiaita. Kaikilla on vakavia palovammoja, ja heidät saatetaan myöhemmin siirtää Uppsalan yliopistolliseen sairaalaan.

 

Onnettomuuden syystä ei ole toistaiseksi tietoa. Silminnäkijöiden mukaan koneen moottorista olisi kuulunut ennen putoamista outo ääni. Tutkimukset turmapaikalla aloitettiin välittömästi, ja onnettomuustutkintalautakunta saapuu turmapaikalle lauantaina.

 

STT–TT"

 

Kone on C206.

 

 

Lisäksi tänään 19.00 aikoihin on Ruotsissa (Maglarpissa, Etelä-Ruotsissa) tippunut yksi ultra, ei henkilövahinkoja (kaksi kyydissä - moottorivika) ja Tanskassa myös joku pienkoneonnettomuus tänään.... Näistä ei tarkempia tietoja - meidän ruotsinkommentaattorilta vain kuulin.

 

Aiemmin tällä viikolla Ruotsissa myös tippunut taivaalta 2 helikopteria ja PA-28 (SE-KEK) meni veteen (koneessa yksin ollut päällikkö säilyi vammoitta). Aiemmin kesän / alkuvuoden aikana myös kolme vesikone-Cessnaa mennyt nurin / tippunut (joista ainakin 2 taisi olla vieläpä saman lentokerhon koneita!).

 

..Huonoa tuuria kyllä. :-\

 

 

 

Edit: Piperin rekisteri korjattu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olin eilen Tukholmassa, ja paikallisissa lehdissä oli juuri noista helikopteri onnettomuuksista juttua. Enpä ole koskaan kuullut että yhdessä maassa, tai en tiedä että edes maailmassa olisi näin paljon ilmailuonnettomuuksia sattunut näin lyhyellä aikavälillä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisko tuossa Ruotsin 206 kaputissa se klassinen musta rauta ulos lohkosta syndrooma??Kovilla on noi hyppykoneiden mäntäkannut.

T:Pygmi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään