Ilkka Mäkelä

Vuosi 2008 lentoliikenteessä keskimääräistä turvallisempi

2 viestiä aiheessa

Tilastosivustot ovat jälleen arvioineet edellisen vuoden turvallisuuskehitystä, laskutavasta riippuen hieman toisistaan poiketen. Ascend-sivusto ilmoittaa matkustajalentoliikenteessä menehtyneiden ihmisten lukumääräksi viime vuoden aikana 539, mikä on lukumääränä huomattavasti (25 %) pienempi kuin vuonna 2007 (730). Ikävin onnettomuus oli Spanairille Madridissa tapahtunut turma. Ascend toteaa edelleen, että 90-luvun vuosina onnettomuuksissa menehtyi keskimäärin yli 1100 henkilöä vuosittain, joten niistä ajoista lentoturvallisuus on parantunut huomattavasti.

 

http://www.ajc.com/business/content/business/delta/stories/2009/01/07/safe_flying.html

 

Aviation Safety Network laskee mukaan ilmeisesti myös pienemmille businessjeteille tapahtuneet onnettomuudet ja saa kuolonuhrien lukumääräksi 577 sekä lisäksi maanpinnalla menehtyneet 39 henkilöä eli yhteensä 616, yhteensä 32 onnettomuudessa. Kymmenen viimeisimmän vuoden keskiarvo on ASN:n mukaan 865, joten vuosi 2008 oli keskimääräistä turvallisempi myös heidän laskutavallaan.

 

http://aviation-safety.net/database/year.php?year=2008

 

ASN:n analyysisivulla on myös linkit onnettomuuksien maantieteelliseen jakautumaan sekä jakautumaan lennon vaiheen perusteella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään