Tuomas Tuppurainen

Harvinainen kolikko

10 viestiä aiheessa

Kävin kaupassa ja ostin jotain jonka maksoin setelillä ja takaisin tuli kolikko jossa on sydämen muotoinen kuva ja lukee "Human rights" Kolikko on sama kuin tässä kuvassa http://www.rahapajamoneta.fi/wsp/shgfin/frontend.cgi?func=catalog.show&func_id=49021&table=PRODUCT&open=211 ja tuolla lukee että "Rahasarjan max. valmistusmäärä ainoastaan 2 500 kappaletta." Onko kenelläkään tietoa että miten harvinainen tai arvokas kolikko on sattunut käteeni?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo kolikko on muuten kevyempi kuin normaalit 2€ kolikot.. Oli taskussa niitä n. 5 kappaletta (vaihtorahoina saanut yms.) kun äiti tuli kysymään, haluanko harvinaisen kolikon  :laugh:

 

Muok: Tai ainakin tuntuu.. tai sitten minulla on väärennös. En ainakaan vielä löytänyt puheilleni mitään virallista tukea.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onkos täällä muuten mumisholisteja, itte keräilen pojalle parhaillaan kolikkokoelmaa johon tulee (tai on tarkoitus) tulla kaikkien suomen(suomen alueella) hallinneiden pääliköiden kolikoita kaikilta vuosisadoilta, keräilen peruskolikoita aina viikinkiajoilta lähtien vanhin on tämäkaltainen: http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=94804337 mutta omani on täysin virheetön yksilö, löytyy myös penninkäistä(penninki) joka oli ensimmäinen suomessa koskaan lyöty kolikko yms yms, nämä lyötiin turun linnassa ja kuulemani mukaan niitä on lyöty jopa turun tuomiokirkon kellarissa, aloitin keräilyn ostamalla rahoja monetalta mutta voi että sitä hinta laatusuhdetta....keräilijöiltä saa parhaat yksilöt yleensä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mutta paljonkohan mahtaisi saada vuodelta 1909 olevasta kymmenenpennisestä?  8)

 

Hyvällä tuurilla pari euroa ehkä... Karkea arvio...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä tuntuu että niitä olis enemmänkin painettu. Itselleni on kaksi kertaa osunut tuollainen ja kiertoon on mennyt. Aluksi vain ihmettelin kun niin tökeröltä näytti, että joku on itse raaputtanut kolikon pintaan jotain.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No sehän selittääkin. En puusilmänä huomannut tuota ja kuvittelin sitä kahta ja puoltatuhatta. :-[  Mutta esteettisesti ruma joka tapauksessa. ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään