Guest mtanttar

bat-tiedoston luominen, Windows XP

8 viestiä aiheessa

Keksin tavan yksinkertaistaa simulaattorin käynnistämistä ja siihen liittyvää säätöä, nimittäin bat-skriptin. Tarkoitus olisi siis luoda bat-tiedosto, joka käynnistää pari oheisohjelmaa taustalle, kenties odottaa pienen hetken ja sen jälkeen käynnistää simulaattorin. Käsittääkseni tämän pitäisi onnistua. Kokeilin luoda kaynnista.bat -tiedoston, jonka sisältönä on ensin oheisohjelmien ja sen jälkeen simulaattorin polut, tällä tavoin:

 

"C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\CLI.exe" CCC

"D:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Modules\ASv6\ASv6.exe"

"D:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\fs9.exe"

 

Mutta tämä skripti käynnistää ainoastaan ensimmäisen noista ohjelmista. En löytänyt netistä järkevää ohjetta tämän skriptin tekoon, mutta jollakin on varmasti tietoa aiheesta?

 

Lisäksi keksin, että voisin tehdä pari erilaista skriptiä, jotka kopioivat jostakin paikasta muokatun fs9.cfg -tiedoston alkuperäisen paikalle, ja sen jälkeen käynnistävät simulaattorin. Näin voisi tehdä oman käynnistysskriptin esim. rankasti näyttöasetuksista karsitulle simulle öisiä ifr-lentoja varten. Mahtaako onnistua? Bat-tiedoston tekemällä voisi kait saada jopa valikon esille, joka kysyisi minkälaisilla asetuksilla haluan simulaattorin käynnistää?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onnistuu toki.

 

Vaikka noita scritpejä voi tehdä monella eri ohjelmointikielellä ja kääntää sitten sitten esim. .exe:ksi, niin vanhaa kunno batch filea (.bat) ei pese mikään jos tuollaisia yksinkertaisia juttuja pitää tehdä ja vielä ehkä editoidakin.

 

Batch fileen saa helpostikin komentovalikon sisään, jolla voi valita millä asetuksilla (ja sen takaisilla toiminnoilla) ohjelma käynnistetään. Tehdään ensin se valikko ihan "echo" -komennolla ja perään sitten "if inkey$=" -funktio, niin pääsee jo tosi pitkälle.

 

Älä unohda nykyaikaa - tee sille batchillesi pikakuvake työpöydälle, niin se aukeaa yhdellä tuplaklikillä! 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Äh.

 

Pakko korjata itseäni, tuo IF INKEY$ -funktio, jolla laitetaan kone odottamaan näppäilykomentoa taitaakin olla BASICin tauhkaa eikä ihan perusbatch-komento.

 

 

Joka tapauksessa valikotkin onnistuvat batch-maailmassa, olen niitä aikanaan muutaman väsäillytkin...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oi niitä aikoja kun tuli DOS:issa tehtyy kaikenlaisia bat tiedotoja yms EDITillä. Duke Nukem3d tuli joskus kenttiä tehtyy ja niille omia GRP tiedostoja niin bat tiedostolla sai kätevästi ne tietyt tiedostot avautumaan Dukessa. Nostalgista meininkii :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näillä tempuilla saa simuakin varten aikaan vaikka mitä. Koska en ole asiantuntija, olen yrittänyt siinä onnistumatta esimerkiksi luoda yksinkertaista skriptiä joka siirtäisi kaikki woa* alkuiset -kansiot Aircraft-kansiosta alikansioon, jolloin simun latautuminen nopeutuisi huomattavasti vaikkapa testatessa maisemia tai lentäessä verkossa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onnistuihan se vihdoin, kiitos linkeistä, sieltä löytyi pientä neuvoa. Tarvitsin lisäksi pari apuohjelmaa Windowsiin, sleep.exe ja choice.exe, joiden löytäminen oli työn takana, mutta onnistui vihdoin. Noita toiminnallisuuksia ei nimittäin ole Windowsissa vakiona.

 

Nyt minulla on bat-tiedosto, joka kysyy millä asetuksilla haluan käynnistää simulaattorin; korkeilla näyttöasetuksilla vai matalilla. Sen jälkeen valinnan mukaan se kopioi jemmassa olevan FS9.cfg:n "oikean" FS9.cfg:n tilalle, käynnistää ATI:n prosessin jota tarvitaan näytönohjainta varten, käynnistää Active Sky:n, ja sen jälkeen simulaattorin. Ohjelmien käynnistyksen väliin laitoin pienen tauon, lieneekö sillä mitään virkaa. Ohjelmalistaan voisi lisätä vielä TeamSpeakin.

 

Tuota valikkoa voisi kehittää edelleen, esim. siihen voisi lisätä mahdollisuuden siirtyä suoraan EFHK:lle tietyllä lisäosakoneella kaikki asetukset valmiina verkkolentoa varten. Siis yhdellä tuplaklikkauksella koko homma, ei tarvitsisi "luoda" lentoakaan erikseen, asetettaisiin vaan simu menemään suoraan tiettyyn lentotilanteeseen. Tai sitten voisi lisätä valinnat esim. Malmin sceneryn poistoa ja päälle laittamista varten, se kun kuulemma aiheuttaa ongelmia joskus, eikä sitä tarvita jos lennetään EFHK:lla. Tai jos vastaavia tilanteita on, niin niitä varten.

 

Laitan tähän bat-tiedostoni sisällön, tämä on aika itseäänselittävä, mutta jos siinä on jotakin epäselvää niin voin selventää:

 

@ECHO OFF

:BEGIN

CLS

ECHO Aloita FS2004

ECHO.

ECHO 1. Korkea Resoluutio

ECHO 2. Matala Resoluutio

ECHO.

CHOICE /N /C:12 Tee valinta: %1

IF ERRORLEVEL ==2 GOTO TWO

IF ERRORLEVEL ==1 GOTO ONE

GOTO END

:TWO

c:

cd "C:\Documents and Settings\Matti Tanttari\Application Data\Microsoft\FS9"

copy /y FS9lo.CFG FS9.CFG

cd "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\"

start CLI.exe

sleep 3

d:

cd "D:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Modules\ASv6\"

start ASv6.exe

sleep 4

cd "D:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\"

start fs9.exe

GOTO END

:ONE

c:

cd "C:\Documents and Settings\Matti Tanttari\Application Data\Microsoft\FS9"

copy /y FS9hi.CFG FS9.CFG

cd "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\"

start CLI.exe

sleep 3

d:

cd "D:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Modules\ASv6\"

start ASv6.exe

sleep 4

cd "D:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\"

start fs9.exe

:END

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

CFG-tiedostojen edes takaisin kopioinnista pääsee kun käynnistää FS:n sopivalla komentoriviargumentilla, mallia "FS9.exe /cfg:FS9kevyt.cfg"

 

Täältä löytyy hiven lisäkeskustelua ja linkki Avsimin kirjastossa olevaan pdf-ohjeeseen:

http://forums1.avsim.net/lofiversion/index.php/t236104.html

 

Mainittakoon etten ole koskaan tuota itse käyttänyt enkä nytkään kokeillut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään