Ilkka Mäkelä

NTSB varoittaa jään muodostumisesta siipien pinnoille

3 viestiä aiheessa

Talvi tulee, se on fakta  ;)

 

USA:n onnettomuustutkintaviranomainen NTSB on julkaissut safety alert-varoituksen, jossa kehoitetaan aktivoimaan siipien jäänpoistobootsit (mikäli sellaisia löytyy) heti, kun kone mahdollisesti joutuu jäätäviin olosuhteisiin lennon aikana. Tämä on siis päinvastainen ohje siihen nähden, mitä aikaisemmin on yleisesti opetettu. Ei siis pidä odottaa, kuten ennen neuvottiin. Perusteeksi NTSB mainitsee sen, että tiedossa ei ole yhtäkään onnettomuutta, joka olisi aiheutunut jäänpoistokumien liian aikaisesta aktivoinnista, mutta liian myöhään aktivoinnin aiheuttamia onnettomuuksia on riittämiin. Lisäksi kehoitetaan rajoittamaan autopilotin käyttöä, koska autopilotin toiminta saattaa hankaloittaa jäänmuodostuksesta kielivien nopeusmuutosten ja koneen käyttäytymisen muutosten havaitsemista.

 

http://www.ntsb.gov/alerts/SA_014.pdf

 

NTSB:n aikaisempi safety alert kannattaa kaikkien talvella lentävien pilottien kerrata, koska siinä puhutaan jään havaitsemisesta ja poistamisesta ennen lentoonlähtöä, mikä siis pätee kaikkiin mahdollisiin koneisiin:

 

http://ntsb.gov/alerts/SA_006.pdf

 

Hyvät neuvot ovat aina tarpeen, ja mieluummin ennen onnettomuutta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

USA:n ilmailuviranomainen FAA varoittaa erityisellä safety alertillä kaikkia talvella lentämisen osapuolia talven vaaroista mm. sen takia, että kuukauden sisällä on sattunut 16 erilaista lentokentillä tapahtunutta incidenttiä, jotka olisi mahdollisesti voitu välttää varautumalla olosuhteisiin paremmin.

 

http://www.faa.gov/other_visit/aviation_industry/airline_operators/airline_safety/safo/all_safos/media/2009/SAFO09004.pdf

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään