Harri Koskinen

Lennokas idea siivitti keksintökilpailun voittoon

1 viesti aiheessa

Pääesikunta tiedottaa: Lennokas idea siivitti keksintökilpailun voittoon

 

Vapaa julkaistavaksi 17.12.2008 16:29

 

 

Lennokas idea siivitti keksintökilpailun voittoon

 

Taistelutehtävästä palaava Hornet laskeutuu kentälle, ja pian koneen ympärillä kuhisee. Hävittäjä täytyy saada mahdollisimman nopeasti taas taistelukuntoon ja taivaalle. Mekaanikot tekevät koneelle tarvittavat toimenpiteet: se huolletaan, tankataan ja ladataan, eikä aikaa saisi kulua turhanpäiväiseen neppailuun ja näppäilyyn.

 

Lapin Lennostossa palvellut kersantti Teemu Ikonen pohti varusmiesaikanaan, miten tämä niin kutsuttu nopeakääntö kannattaisi tehdä. Apumekaanikon tehtäviä hoitaessa syntyi lennokas idea, joka siivitti reservin kersantin vuoden 2008 Innoint-keksintökilpailun voittoon.

 

– Keksintöni on nopeakäännön suunnitteluohjelma. Se on aputyökalu koneita huoltavien varusmiesten koulutukseen, Ikonen valottaa.

 

Tietokoneohjelman avulla apumekaanikko voi suunnitella järjestyksen, missä työvaiheet toteutetaan. Ohjelma laskee toimenpiteille tavoiteajan. Keksinnön tarkoituksena on järkeistää nopeakääntöä ja vauhdittaa lentokoneen palaamista taisteluvalmiuteen.

Innointin palkinnot jaettiin eilen Patentti- ja rekisterihallituksen tiloissa järjestetyssä arvokkaassa tilaisuudessa tasavallan presidentin läsnä ollessa. Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Ari Puheloinen jakoi palkinnot. Kilpailun voittaja sai 4000 euroa.

 

Elina Lindholm - Ruotuväki

 

http://www.puolustusvoimat.fi/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään