Ilkka Mäkelä

Australia avasi nettitutkasivut lentomelun tarkkailua varten

7 viestiä aiheessa

Australia on avannut nettisivut, joilla voi tarkkailla lentoja "tutkanäytöltä" suurimpien kaupunkien lentokenttien ympärillä. Tarkoitus on jakaa tietoa asukkaille, jotka haluavat nähdä lentomelua aiheuttavat reitit ja koneet. Näyttöä on viivästetty reaaliajasta 40 minuuttia turvallisuussyistä. Tietoja voidaan ajatella käytettävän myös meluvalitusten kohdistamiseen. Tosin ympäristöaktiivit ovat sitä mieltä, etteivät sivut anna tässä muodossa tarpeeksi tietoa.

 

http://www.thedaily.com.au/news/2008/dec/11/aap-website-lets-people-track-aircraft-noise/

 

Sivut löytyvät esim. tätä kautta:

 

http://www.airservicesaustralia.com/aviationenvironment/noise/webtrak/locations.asp

 

Tuntuu toimivan, vaikka aluksi latautuu hitaanpuoleisesti. Kursori viedään koneen symbolin päälle, jolloin löytyy yksityiskohtaista tietoa koneesta. - Siirrettäviä melunmittauslaitteita on myös tarkoitus asentaa ja liittää mukaan järjestelmään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hieno on systeemi, koskahan saataisiin EFHK:lle samanlainen. Pankaas pojat ehdotuksia sinne laitoksen suuntaan, ketkä nyt on siellä kentällä töissä.  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ihmettelin itsekin hetken tuota miksi liikenne näin hiljaista, Melbournessa tuli muutama kone laskuun ja yksi lähti mut olihan siinäkin se viive. Sitten ei tapahtunutkaan enää mitään. Ja kello oli silloin suomen aikaa 14.30, Sydneyssä ei sitten lentänyt yhtään konetta. Siitäkin kaupungista voisi todeta sen että siellä jos missään on lentokenttä keskellä kaupunkia, ainakin kartasta päätellen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko tällainen tarkkailu nyt niin tarpeellista. Kiihottaa vain kaikkia terroristeja vaan enemmän. Pitääkö ihmisten todella tietää minkä yhtiön kone sen viimeisimmän melun aiheutti? Auto -ja muu maaliikenne sekä teollisuus aiheuttaa vähintäänkin yhtä paljon melua, tosin teollisuusmelussa yleensä tietää mikä yhtiö sitä melua tuottaa, joten ehkä tätä siinä on juuri ajateltu. Mitä todellista hyötyä tällä koetetaan saavuttaa? Vai ajatellaanko tässä sitä, että jos jonkun päiväunet keskeyttää vaikka nousussa oleva kone, niin netistä voi sitten katsoa minkä yhtiön kone se oli ja sitten voi todeta, että tuolla yhtiöllä en enää ikipäivänä lennä. Tästä seuraa, että lentoyhtiö saa miettiä tosissaan mitä Arrival -tai departure-reittiä aina milloinkin käyttää ja saa näin ollen valita enemmän vaihtoehtoisia reittejä, jos tässä tuota haetaan niin kuulostaa todella pilkunviilaukselta ja kaukaa haetulta. Vai mitä siinä sitten haetaan?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No, kylkiäisenä tuli jos ei muuta niin ilmailijoille sivusto, josta näkee koneiden liikkeitä. Cessna 402:ta esimerkiksi en ole löytänyt muulta tutkasivustolta kuin tuolta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään