Arto Virtanen

Signaalin laatu vs. signaalin voimakkuus

2 viestiä aiheessa

Moi,

 

Osaisiko joku kertoa mitä tarkoittaa signaalin laatu digitv-verkossa (kaapeli tässä tapauksessa)? Signaalin voimakkuus on kuitenkin ihan helppo ymmärtää, mutta useissa digibokseissa signaalin laatu on myös mainittu. Meillä signaalin voimakkuus pyörii noin 58% tietämillä ja laatu on ollut 100%. Muutama päivä sitten tuli kuitenkin eräs ongelma koskien signaalin laatua. Jotkut kanavat pimenivät täysin ja huomasin että samoin oli tippunut myös signaalin laatu 50-80%:iin. Kaikilla kanavanipuilla signaalin voimakkuus oli pysynyt samana, mutta mitä suurempi oli kanavanipun taajuus, sitä heikompi oli signaalin laatu. Sama vika useissa talouksissa, joten omissa laitteissa ei ole vikaa. Onko täällä signaalin käsittelyn tai jopa kaapelioperaattorin asiantuntijoita, jotka osaisivat selittää tuon? Tuskin laatua voi parantaa vahvistamalla signaalia.

 

Vikaraportti on toki etenemässä mutta mitään ei ole vielä tapahtunut. Kiinnostaisi näin teknisessä mielessä vain tuo asia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitään sen suurempaa erityistietämystä tv-tekniikasta ei ole, mutta veikkanpa kuitenkin.

Kuvittelisin että voimakkuus on nimensä mukaisesti signaalin voimakkuus (dB) ja laatu taasen sitä, että tuleeko data häiriöittä perille. Vaikka signaalin voimakkuus on pieni, mutta kaikki paketit saapuva perille, on laatu 100%.

 

 

--

Ari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään