Guest harsalon

Päivitys epäonnistui? AGP 4x/8x

7 viestiä aiheessa

Hello!

 

Päätin tuossa viikolla vähän päivittää konetta ja ongelmiahan siitä syntyi!

 

Tilanne on seuraava: Systeemi kaatuu FS2004:lla ja 3DMark03:lla säännönmukaisesti kun käytössä on AGP 8x-asetus. AGP 4x:lla 3DMarkki menee läpi mutta FS saattaa kyykätä. Lähes kaikki FS:n grafiikka asetukset kaakossa, frame-jarru 30fps vauhtia riittää 20-30fps. Eli frameja riittää muttei luotettavuutta. Edellisessä mopo-kokoonpanossa jossa tuota näyttistä kerkisin ajella pari viikkoa ei ollut mitään ongelmaa, joten näyttis lienee ehjä? Ja lämmötkin on ainakin kutakuinkin kurissa.

 

Kokoonpano:

 

WinXP Pro+SP1+DirectX9.0c

Club 3D Ati Radeon 9800 Pro+ Catalyst 4.7

EPoX 8KRAI, VIA KT600+uudet ajurit 4.51 ( tai jotain)

DDR400 1GB

AMD Athlon XP 2600+ Barton

Sound Blaster Audigy

LG 99G 19"

Pari winsua+CD-romputin+korppuasema+verkkokortti

 

Winsut formatoitu, ohjelmistot asennettu uusiksi, BIOS:a rukattu jne. jne...

 

Mikä neuvoksi? Liekö poweri tulossa tiensä päähän tai alitehoinen ( vanha 300W)? Vai onnistuinko kaikista maailman kokoonpanoista valitsemaan juuri sen yhteensopimattoman? Uusissa kamoissa on tietty takuut voimassa, mutta...

 

Toivottavasti jollain on, jos ei nyt ratkaisua, niin ainakin joitain ajatuksia. Itsellä on keinot lopussa ???

 

Ai niin. Noin muuten ns. tavallisessa käytössä, nettailua, musan kuuntelua jne. kone on vakaa mutta kun lisätään "kuormaa" niin kyykkää.

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koitappa pudottaa muistit prossun kanssa samaksi.Meneekö testit

sitten lävitse.Siis aja muistia 333:na.Jos pelaa ja vakautta löytyy

niin hyvä.Prossu ja muistit eri taajuuksilla tietää melkein aina

vaikeuksia.Et menetä käytännössä mitään,vaikka muisti toimii

alemmmalla nopeudella,nythän prossu ja muistit ovat samalla

nopeudella joka on ideaali tilanne.

Vexi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Epäilen, että vika liittyy jotenkin emon piirisarjaan. Itselläni oli myös aluksi VIA KT600 emo (ASUS A7V600-X), jonka vaihdoin 3D pelien nykimisen vuoksi VIA KT880 emoon (ASUS A7V880). Etenkin jälkimmäinen hyytyi joskus pienestäkin kuormasta, kun AGP oli 8X. 4X nopeudella toimi paremmin, tosin nykimistä oli enemmän kuin 8X nopeudella. Ratkaisin sekä nykimis- että hyytymisongelman vaihtamalla nForce2 ultra 400 emoon. Onneksi saatoin tehdä em vaihdot takuuseen. Minullakin oli aina uusimmat ajurit, biosit jne.

 

Löysin internetistä keskustelun, jossa oli samalla emolla kuin minulla samat ongelmat kuin meillä molemmilla. Siinäkin keskustelussa ongelma korjattiin nForce -emolla. Tämä keskustelu antoi hyvää tukea emon jälkimmäiseen vaihtamiseen.

 

Rauno

Asus A7N8X-E emo, piirisarja NVIDIA nForce2 Ultra 400

AMD Athlon XP 2600+ (Barton)

Club3D Radeon 9800 Pro 128 MB

2 * 512 MB DDR muistia, toimii dualina

WinXP suomenkielinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuli mieleen toinenkin mahdollisuus. Oletko ajanut muistitestiä koneellasi? Ainakin ASUS A7V600-X (VIA KT600) oli hyvin kranttu muistin suhteen. Kun ostin ko emon ja vaihdoin myöhemmin sen ASUS A7V880 emoon, emon myyjä kehotti suorittamaan aina ensimmäiseksi muistitestin. Yhtään virhettä ei saanut tulla. Muistipalikoita vaihdettiin sitten urakalla kunnes oikeat löytyivät. Emon sivuilla oli lista hyväksytyistä muisteista, mutta joko niitä ei ollut myytävänä tai sitten ne olivat hyvin kalliita.

 

Memtest v3.1a -ohjelman voi ladata http://www.memtest86.com/ -sivulta. Se installoituu korpulle, jolta sitten buutataan. Ohjelma pyörii loppumattomassa luupissa. Riittää, kun se kerran suoritetaan virheettömästi loppuun asti.

Rauno

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kokemuksella voin sanoa, että noissa KT sarjalaisissa emolevyissä ja varsinkin Asuksen emoissa on jonkin sorttinen sisään ajo tehtävä hitaimmilla asetuksilla. Tuon olen huomannut taannoin Ati 9500 ja 9800XT:llä, kun pelailin pelejä heti alkuun AGP 8X asetuksella, pudotin nopeuden 4X ja pelailin sillä asetuksella muutamia päiviä ilman kaatuiluja. Sen jälkeen nostin 8X ja kone toimi yhtä vakaasti kun toimi 4X. Tämän tulee suoraan kokemuksesta KT400 ja KT600 piirisarjallisilta ja varsinkin Asuksen emolevyiltä. Itselläni on ollut Asus A7V8X ja A7V600 emolevyt joissa oli molemmissa sama taktiikka tehtävä.

Nykyisellä Epoxilla (KT600) ei ollut kys. ongelmaa lainkaan, eli sain napauttaa 8X suoraan päälle ja toimii loistavasti. Se on noita Asuksen ongelmia ja varsinkin siinä ei tuota lämmöntuotto ongelmaa ole ilmeisesti vieläkään korjattu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään