Guest 55-HO

Venäläis pilotin hautajaiset

5 viestiä aiheessa

Eipä tuo mitään, tuollainen pitkä mahtuu näköjään minunkin tietokoneeseen. ;D

Sillanpää jo laitto minulle suomenkielisen, jännä juttu ettei nuo käännöskoneet osaa kieliä, sanoja vain.

No näillä mennään, harmittaa taas kerran etten ole venäjää aikanaan opiskellu, olis ollut mahdollisuus siihenkin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Höh. Näin tuossa sanotaan, suurinpiirtein:

 

Pihkovan alueelta löytyi Suuressa isanmaallisessa sodassa alas ammuttu lentokone

 

Lentäjien Nikolai Piskulovin ja Semen Kulaginan koneet ammuttiin alas ilmataistelussa, marraskuussa 1943. Etsijät löysivät hävittäjien putoamispaikan vasta 65 vuoden kuluttua. Nyt he yrittävät löytää kadonneiden taistelijoiden omaisia.

 

Olga Suhovoin raportti.

 

Jak-7 hävittäjän moottori tuoksuu yhä oljyltä, vaikka on maannut mullan alla tasan 65 vuotta. Kaartin luutnantin kone ammuttiin alas rintamalinjan yläpuolella, näin kerrottiin sotatiedotteissa. Etsijät eivät tienneet, tarkkaan ottaen missä. Mihail Romanov, etsintäjärjestö ”Rajan” pihkovalaisen osaston  puheenjohtaja: ”Paikalliset asukkaat näyttivät summittaisen paikan, minkä varmistimme mittalaitteilla”.

 

Liekehtivä hävittäjä iskeytyi maahan, pudottuaan kahden tuhannen metrin korkeudesta 5 marraskuuta 1943. Kellot ovat pysähtyneet osoittamaan ajankohtaa. Lentäjä ei ehtinyt käyttää laskuvarjoa. Istuimen panssarointi oli ehjä. Tällaisten yksityiskohtien perusteella etsijät muodostivat kuvan nuoremman kaartin luutnantin, Piskulovan viimeisestä ilmataistelusta. Nevelskojen etsintäosasto ”Neilikan” jäsen, Vladimir Rudakov: ”Ilmasta pudotettiin. Taakse,  yläpuolelle ja liimautui saksalainen kone, koska istuimen selkänoja on ehjä, ja moottorin takaosassa ammusten osumia”. Eduard Golovin, Venäjän etsintäosastojen liiton varapuheenjohtaja: ”Tämä on konekiväärin mekanismi. Kyllä, mekanismi, osa konekivääriä. Syöttönauha. Ampui tähän suuntaan”. Ohjaamosta löytyi henkilökohtaisia esineitä, tähdellä varustettu lentäjänlakki ja henkilöpapereita. Puolustusministerön arkistosta löytyi valokuva. Lentäjä täytti vähän ennen viimeistä taisteluaan 21 vuotta.

 

Semen Vasiljevits Kulagin ammuttiin alas kuukautta aiemmin. Hänen koneensa löytyi samoilta seuduilta.

Kokenut lentäjä, arkistotietojen mukaan. Ohjaamosta löytyi Taistelevan Punatähden kunniamerkki. Setrgei Buzdalin, Venäjän etsintäosastojen liiton asiantuntijaryhmän johtaja: "Kaartin lentäjiä, niin sanottuja ja voiton lentäjiä, jotka ajoivat saksalaiset tiehensä täältä. Vaan alas ammuttiin. Eivät olleet neljännen vuoden lentäjiä, vaan osasivat taistella".

 

Kaatuneitten lentäjien omaisia ei ole vielä löydetty. Vain toinen heistä, nuorempi ehti avioitua ennen sotaa. Nikolai Piskulov Pavlova Posadasta ja Semen Kulagina Saraytovista on haudattu tänne, Nevelen keskustaan, sankarihautausmaalle. Etsijät toivovat, että lentäjien sukulaiset ottaisivat yhteyttä. Heille on nyt paikka, missä polvistua kaatuneitten sankareiden muistoksi.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään