Otto Nieminen

Apua kivikautisen Wlanin salaukseen?

6 viestiä aiheessa

Terse.

 

Isukki toimitti tänään oman vanhan wlaninsa, nyt kun hankki uuden modeemin. Tämä on kuitenkin niin kivikautinen ja ihmeellinen vehje, etten saa tätä salatuksi mitenkään. Netin selaus onnistuu N81llä hyvin, mutta haluaisin salailla yhteyden, ettei jokin roisto ala minun kaistaani käyttelemään.

 

Ohjeita tälle löytyi netistä, muttei niistä apua ole (isukki ei sitten pistänyt mukaan paperi tai mikälie CD-versiota joka pöntön mukana tuli). Siellä neuvotaan mm. muokkailemaan Windowsin yhteysasetuksia, joka aiheuttaa sen, ettei netti toimi enää ollenkaan. Ilmeisesti myös modeemin hallinta ja mm. salaus tapahtuu nettiselaimen kautta kirjoittelemalla IPn 192.168.1.254 osoiteriville ja entteriä painamalla, muttei tuo mitään sivuja esiin niin FFllä kuin IEllä.

 

Olen kytkenyt wlanin koneen langallisen ADSLn kakkos LAN-porttiin, pitäisikö sen näkyä windowsin laitehallinnassa jotenkin? Tosin nykyinenkään ei näy, vain pelkkä verkkokortti (joka on Marwell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller) Verkkokortissa ei ole kuin yksi paikka nettipiuhalle, joten sinne tätä ei saa kytkettyä, vai olisiko se edes mahdollista?

 

Nopea apu kiitettävää, kiitoksia  :D

 

EDIT_ Huppistakeikkaa, malli on siis A-Link WL-54AP2

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Laita windowsin verkkoasetuksista päälle automaattinen ip-osoitteen haku, ja käy kurkkaamassa dhcp:ltä tullut oletusyhdyskäytävän osoite komentoriviltä komennolla ipconfig. Tämän jälkeen oletusyhdyskäytävän osoite selaimen osoitekenttään, ja sinun pitäisi päästä ADSL-modeemin hallintaan. Sieltä jostain pitäisi löytyä dhcp-client listaus, josta pitäisi poimia WLAN-tukiaseman osoite, jonka taas osoiteriville syöttämällä pitäisi päästä kys. aparaatin hallintaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taino, jaapajaapa. Vilasin nopeasti tuota ADSL-asetushommelia että toimi, enkä tietenkään katsonut dhcp-juttuja kun oli vähän kiire karttojen kanssa, niin nyt ei tunnu enää aukeavan? Olen tässä välissä irrottanut wlanin seinästä ja pistänyt takaisin, mutta ei enää toimi ipconfigin antamalla uudella oletusyhdyskäytävällä? Ääh, jatketaan huomenna, nyt nukkumaan  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään