Guest Epa

Euroopan alueellisten lentoyhtiöiden liitto (ERA)

6 viestiä aiheessa

Euroopan alueellisten lentoyhtiöiden liitto, eli European Regions Airline Association (ERA), on merkittävin toimielin, joka ajaa Euroopan sisäisen lentoliikenteen tavoitteita ja etuja. Liittoon kuuluu ilmailun alalta yli 200 yhtiötä, joista 60 on lentoyhtiötä ja 40 on lentoasemia.

 

Yhteisön vuosikokous on pidetty 8. - 10. lokakuuta 2008 Manchesterissa. ERA:n johtokuntaan saivat lentoyhtiöistä edustuksen Aegean Airlines, Air Nostrum, Aer Arann, Blue1, Brit Air, Eastern Airways, KLM Cityhopper, Lufthansa CityLine, Skyways, Swiss European Airlines, Tyrolean Airways ja Aeroflot-Nord sekä lentoasemista Salzburg ja Rotterdam. Edustuksen saivat myös ATR, BAE Systems, Bombardier, Embraer ja GECAS.

 

Aegean Airlines palkittiin Manchesterin vuosikokouksessa kauden 2008/9 parhaana lentoyhtiönä ja London City Airport valittiin parhaaksi lentoasemaksi. Lentoyhtiöistä toiseksi sijoittui CityJet ja kolmanneksi Widerøe

 

Useimmin parhaiksi lentoyhtiöiksi on valittu Air Nostrum (2007/8, 2003/4, 2002/3, 1999) ja Binter Canarias (2005/6, 1992, 1991). Aegean Airlines sijoittui parhaaksi myös kaudella 2004/5.

 

Lentoasemia on palkittu kaudesta 2006/7 alkaen, jolloin parhaana palkittiin Innsbruck. Kauden 2007/8 parhaana lentoasemana palkittiin München.

 

Seuraava ERA:n vuosikokous pidetään 7. - 9. lokakuuta 2009 Sveitsin Interlakenissa. Lisäksi ERA:n alueellisten lentoyhtiöiden konferenssi kokoaa vuosittain jäsenyhteisöjen ja muiden yhteisöjen edustajia.

 

http://www.eraa.org/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noooo,

 

Merkittävin ja merkittävin !!!  Käykääs kurkkaamassa sivuja www.aea.be

 

 

Nimim. Rinta rottingilla muillakin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yhteisöjen toimialoissa on merkittävä ero. ERA on Euroopan sisäisen lentoliikenteen yhteisö. AEA on eurooppalaisten lentoyhtiöiden yhteisö, jonka jäsenet liikennöivät laajasti muihinkin maanosiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro,

 

Hyväksyn kommenttisi. Tarkoitukseni oli vain tuoda julki se, että on muitakin europpalaisia lentoyhtiöiden etujärjestöjä. Tässä tulpaksi vielä yksi: www.iaca.be Jäsenluettelossa myös yksi suomalainen puulaaki. 

 

Nimim. Brysselissa housuntakamuksia kuluttanut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentoasemien osalta ERA:n jäsenluettelossa kiinnittää huomiota painopiste englannin- ja saksankielisissä valtioissa. Skavsta on pohjoismaiden ainoa jäsen. Maantieteellisestä itä-Euroopasta ovat mukana vain Ateena ja Bukarest sekä Ranskasta ainoastaan Nantes. Lentoyhtiöt ovat edustettuina laajemmalta alueelta, jolloin lentoasemien ja -yhtiöiden yhteiset tavoitteet välittyvät.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä kauemmaksi Düsseldorfista mennään, sitä etäämmälle siirrytään Euroopan alueellisen lennon, eli regional-yhteyden, luonteesta. Näkökulma välittyy ERA:n jäsenten sijoittumisesta kartalla. Jäsenlentoasemat muodostavat ERA:n tiiviin ytimen alueen, johon kuuluvat englannin- ja saksankieliset valtiot. Jäsenlentoyhtiöt muodostavat ulomman kehän alueen, joka ulottuu laajemmin Euroopan reunoille.

 

Euroopan regional-lennon käsitteellä on vaihteleva sisältö, mikä osittain selittyy suhteella mannertenvälisiin reitteihin. Esimerkiksi Helsingin Aasian liikenteen kannalta Blue1:n Helsinki-Nizza -reittilento voidaan nähdä eurooppalaisena regional-yhteytenä. Helsingin ja Nizzan välinen lento on tällöin mannertenvälisen reitin osa, jonka asiakas varaa pääasiassa lentoliikenteen sisäisen kilpailutilanteen perusteella. Tällöin Euroopan regional-lennot eivät luontevasti jakaudu tiiviiseen ytimeen ja ulompaan kehään.

 

Ilman kytköstä mannertenvälisiin lentoihin Helsingin ja Nizzan välinen lento kuuluu Euroopan regional-lentojen ulommalle kehälle. Sijoittumisen aiheuttaa kilpailutilanne suhteessa juna- ja tieliikenteeseen. Matkan aikaan ja hintaan katsoen lentokoneelle ei ole tarjolla tasaväkisesti kilpailevaa matkustajayhteyttä. Lentoliikenteen kilpailutilanne poikkeaa tästä Keski-Euroopassa varsinkin junien eduksi. Keski-Euroopan sisäiset lentoreitit kuuluvat regional-yhteyksien tiiviiseen ytimeen.

 

ERA:n jäsenlentoasemien ja –lentoyhtiöiden sijoittuminen kartalla kertoo, että tasaväkinen kilpailu lento-, juna- ja tieliikenteen välillä on keskeinen Euroopan alueellisen lennon tunnusmerkki. Kilpailu jakaa Euroopan regional-lennot tiiviiseen ytimeen ja ulompaan kehään. Eriytyminen perustuu lähinnä maanosan sisäiseen näkökulmaan eikä selkeästi ilmene mannertenvälisten reittien kannalta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään