Mikko Maliniemi

Kirjasta: Günther Bloemertz - Taivasta lähinnä

6 viestiä aiheessa

[ attachment removed / expired ]

 

Sain viikonloppuna itselleni otsikon kirjan (alkuperäinen saksankielinen nimi Dem himmel am nächsten), joka kertoo toisen maailmansodan saksalaisista hävittäjälentäjistä. Henkilökohtaisesti kirjan tekee erityisen mielenkiintoiseksi se, että sen on aikoinaan suomentanut mummoni, eli isän äiti Ulla Maliniemi (suomennostyön aikaan vielä Ulla Suvilehto). Tämä minulla oleva kappale on ilmeisesti 2. painosta, sillä ainakin kansipaperi sanoo niin. Tosin en ole varma, onko ko. kansipaperi juuri tämän kirjan alkuperäiskappale vai jälkikäteen kirjan mukaan tarttunut. Meillä on myös ensipainosversio olemassa, joka on tullut meille toista kautta. Halusin kuitenkin itselleni haltuun juuri tämän kirjan, sillä tämä on todistettavasti kuulunut mummolleni itselleen. Sisäkanteen on kirjoitettu mustekynällä seuraava teksti:

 

Ulla Maliniemi

 

Kärsämäki 12/2 -59

 

Ostettu tuntemattomalla

tavalla hävinneen

"alkuperäiskappaleen"

tilalle

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

Teksti saikin minut miettimään, että olisipa hienoa saada haltuun ko. "alkuperäiskappale". Oletan, että tuo "alkuperäiskappale" lainausmerkeissä tarkoittaa Ullan painosta saamaa kappaletta. Taitaa kuitenkin olla niin, että ko. kappaleen löytäminen voi olla mahdoton tehtävä, jos se nyt on ylipäätään edes olemassa. Mutta ainahan voi yrittää. Eri asia sitten, mistä aloittaa. Olisiko vinkkejä antaa? Niin, tai eihän sitä tiedä, vaikka kyseinen kappale olisi jotain kautta eksynyt jonkun harrastajan/forumilaisen haltuun. Tunnustaako kukaan? :P

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huomasin sattumalta kirjallisuutta käsittelevää hakua tehdessäni tämän viestin.

 

Oletko onnistunut saamaan haltuusi tuon alkuperäisen version? Kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä johonkin antikvariaattiin / kirjojen keräilijään. Heiltä saa parhaat vinkit siitä miten tiettyä kappaletta tietystä kirjasta kannattaa ryhtyä etsimään ja missä etsintäkuuluttaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisiko vinkkejä antaa? Niin, tai eihän sitä tiedä, vaikka kyseinen kappale olisi jotain kautta eksynyt jonkun harrastajan/forumilaisen haltuun. Tunnustaako kukaan? :P

En tunnusta !

Tässä takavuosina ostin noita kirjoja divareista n. 5mk:n kapplehintaa ja möin edelleen. Ennen tätä "ilmailukirjallisuubuumia" tuo opus löytyin usein uskonnollisten kirjojen joukosta ! siitä halpa hinta, nykyisin divarinpitäjät ovat kyllä valveentuneempia, vaikka esipuheen lopusta löytyy teksti:

YLÖS JUMALAN LUO

TAIVAASSA ON JUHLAT!

Noissa käsienikautta kulkeneissa ei mitään käätäjään viittavaa tekstiä ole tullut vastaan...

Markku

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Serkkupojallani on 50-luvulla? ostettu samainen kirja, jonka luin parisenvuotta sitten. Kansipaperit oli tallella, eikä mitään omistukseen viittaavaa valitettavasti löytynyt. Kyseessä oli ensimmäinen painos. Aika yleistä kerrontaa ilmataisteluista ja tappioista, ilman helposti paikannettavia tapahtumia. Kirjoittajan ajatusmaailma, on kuitenkin selvästi havaittavissa.

Pena

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve!

 

Todistetusti iso-äitisi on sen suomentanut:  ;)

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

terv. risto

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään