Miika Asunta

Elisa ADSL ja A-Link RoadRunner 24AP(i+), NAT ei toimi enää

1 viesti aiheessa

Elisa ADSL

A-Link RoadRunner 24AP(i+)

 

Elikkä sunnuntaina ilmennyt vika valtakunnallinen kesti oikeastaan eilisiltaan, koska päätelaite lakkasi toimimasta muuten kuin siltaavalla asetuksella. Eikä ensimmäiseksi tullut mieleen alkaa konfiguroida laitetta uudelleen - mm. tehdasasetukset palauttamalla.

 

Ilmeisesti tapauksia on todella paljon, ja jos ymmärsin teknistä tukihenkilöä oikein, on jopa mahdollista että että vika on fyysisesti rikkonut päätelaitteen, vaikka tuo omituiselta kuulostaakin. Pikemminkin Elisalla on joku DHCP:tä koskeva asetus päin prinkkalaa, mutta silloin minkään muunkaan merkkisen laitteen ei pitäisi toimia muuten kuin siltaavana.

 

Yhtäkaikki, päätelaite ei NAT-tilassa (1384 Routing) löydä DHCP-palvelinta ollenkaan; toisaalta siltaavana (1384 Bridging), status-näyttö ei näytä olevan kohdallaan, mutta siitä huolimatta modeemi tuntuu jakavan julkiset ip-osoitteet siihen kytketyille laitteille.

 

Kerrataan vielä:

Siltaava -> jokainen adsl-modeemin kytketty laite saa julkisen ip-osoitteen (minulla ei ole aavistustakaan toimiiko esim. laitteen palomuuri ollenkaan tässä tapauksessa, manuaali ei anna minkänlaista vihjettä)

 

NAT -> kaikki koneet ovat yhden julkisen ip-osoitteen takana piilotetussa sisäverkossa; oletusasetuksilla laitteen oma ip 10.0.0.2, default gateway 10.0.0.2 ja muut laitteet 10.0.0.3 ja ylöspäin

 

Eli en ole kiinnostunut tunteenomaisista vuodatuksista tai viittauksista googlella löytyviin pdf-tiedostoihin, jotka olen jo lukenut, vaan täsmällisistä ja hyvin dokumentoiduista konfigurointiohjeista, joita ei tunnu löytyvän Elisan eikä maahantuojan, saati valmistajan verkkosivuilta.

 

terv. Miika

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään