Ilkka Mäkelä

Mitä kuulunee Helsingin Ilmailuteorian HIT ex-kurssilaisille?

5 viestiä aiheessa

Enimmäkseen 90-luvulla Malmilla roikkuneena kiinnostaisi tietää, miten entisen 1996 tai -97 konkurssiin menneen HIT:in kouluttamille ammattilentäjille nykyisin kuuluu varsinkin työtilanteen suhteen, jos joku sattuisi tietämään? Yhtiöhän koulutti lukuisia ansiolentäjäkurssilaisia ja teki 2-moottorikoulutusta mm Navajoilla OH-PNL, OH-PNA yhteisoperaattorina BF-Lennon kanssa ja viimeksi HIT:in halliin katsoessani siellä oli lentokuntoon rakennettavana OH-PNO... Oppilaat saivat ymmärtääkseni jotain valtion takaamaa rahoitusta kursseihin.Voin olla tässä väärässäkin.

Jos joku tietää, saapi vapaasti vastata...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse kurssilaisista en tietääkseni tiedä mitään, mutta valtion rahoitus oli luokkaa opintotuki ja -lainan takaus. Mikäli en väärin muista, keskiasteen opiskelija sai 90-luvun alkupuolella 505 mk kuussa opintotukea ja lainaa maksimissaan viitisentoista tonnia lukuvuodessa. Eikä olleet euroja nämäkään ;-) Niin ja asumistukea tietysti tietyin edellytyksin hiukkasen. Tulipa sitäkin koulutusta tutkailtua joskus 90-luvun alussa.

 

-A-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On kyllä pikkusen laaja kysymys, oppilaita kun oli vuosien saatossa varmaan pari sataa...mahdotonta tietää mitä kaikille kuuluu, mutta tiedän monia, jotka ovat lentoduuneissa. Jotkut eivät varmaan toki koskaan työllistyneet, mutta se ei johtunut ainakaan koulutuksesta (eikä ainakaan sen puutteesta). Noi navajo-hommat tuli kuvaan vasta myöhemmin, ensimmäiset kurssit lensivät multijutut Kingairilla.

 

Äh, Kimmo ehti ensin. No, siinähän tota tuli. ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juttelin viime kesänä AF Malagan lennon jälkeen perämiehen kanssa koulutuksesta ja hän kertoi saaneensa koulutksensa kyseisestä firmasta.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään