Aarno Isomäki

venäjän karjalaan lentämään

7 viestiä aiheessa

suunnitteilla olisi ensi kesänä käydä rajan takana lentelemässä (moottoroiduilla varjoliitimillä). lähdössä on n. 10 suomalaisen porukka.

kaipailen vinkkejä matkaa varten. mitä pitäisi osata ottaa huomioon? onko jollain lukijoista suomenkielentaitoisia, ilmailusta ymmärtäviä yhteyksiä tuolla?

harrastelentokenttiä tiedossa? ilmatilajaosta tietoja? kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan.

alustava suunnitelma on käydä ainakin viipuri, sortavala, terijoki ja pietarin lähellä (itäpuolella) olevalla harrastelentokentällä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Harmi kaataa vettä nuotioon, mutta rohkenen epäillä homman toteutumista. Venäjällä ei tunneta käsitettä valvomaton ilmatila, vaan lennot tapahtuvat väylillä. Etukäteen täytyy olla luvat, joita tuskin heruu noiden vehkeiden varustuksella. Mikäli kentällä ei ole kansainvälistä reittiliikennettä, mukana täytyy olla venäläinen navigaattori, joka tunnetuista syistä on noissa laitteissa aika vaikea asia toteuttaa. Lisäksi kustannukset moisesta ovat aika tavattomat (lennot 1-luokassa, palkka, päivärahat etc.).

 

Venäjällä lentelystä on pariin kertaan jauhettu täällä aiemminkin, mutten nyt löydä keskusteluja. Minä olen hommaa yrittänyt selvittää jonkun verran, vähän huonolla menestyksellä. Viipurin puolen kentistä en oikein ole saanut tolkkua. Sortavalassa on ihan kelpo kenttä, jossa on suomea puhuva tyttönen töissä, mutta sen käytössä on edellisten lisäksi rajavyöhykeongelmia. Petroskoi olisi sinällään kelpo kenttä, että sinne on sekä kansainvälistä liikennettä että siellä on oikein suotuisasti harrasteilmailuun sinällään suhtautuva lennonjohtaja, joka ei kylläkään puhu suomea, mutta englantia kumminkin. Se ei nyt toisen kautta ole tuota Suomesta riistettyä aluetta, mikä näyttäisi olevan kohteena.

 

Olen löytänyt aika heikosti infoa venäläisistä harrastekentistä ainakin netistä, mutta jos saat, Aarno, jotain uutta tietoa, minäkin kuulen siitä oikein mielelläni.

 

-A-

 

EDIT: Niin ja Venäjällä on voimassa totaalinen ilmakuvauskielto.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen periaatteessa pitkälti samaa mieltä Antin kanssa, voi olla tekemätön paikka. Sen verran kumminkin on pakko nostaa optmismia, että ihan omin silmin viime kesänä näin  Moskovan Sheremetjevon kentän radan 25 (L tai R) pitkän finaalin alapuolella pari moottoroitua varjoliitäjää ilmassa, lähtivät yhdeltä pellonpläntiltä juuri lentoon. Suositelisin kaivamaan jostakin yhteystietoja sikäläisiin alan harrastajiin, joita siis näkyy löytyvän. En vaan osaa sanoa mikä olisi hyvä osoite.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kannustetaan! Vaikka on syytä olla tarkkana ja viillykettä päähineen alla, joku tässäkin asiassa voi olla pioneeri :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

jotain yhteyksiä meillä jo onkin. nuijamaalla asusteleva sergei pohorov (rl-trikelentäjä) lupautui avustamaan meitä projektissa eilen illalla! hänen mukaansa lennot onnistuvat ainakin harrastelentokenttien läheisyydessä ongelmitta.

ent. rajajoen (nyk. siestarjoki) aivan terijoen läheisyydessä on kotikenttä niiden moottoroidulla laskuvarjolla lentävien kavereiden, jotka lapinlahden triketapahtumaankin osallistuivat pari vuotta sitten. he ovat myös lupautuneet paikallisopastusta meille antamaan.

valokuvaaminenkaan ei kuulemma ole nykylakien mukaan ongelma, ellet sitten kuvaa "kiellettyjä kohteita" ?

jopa viipurin kaupungin läheisyydessä on moottoroiduilla liitimillä lentäviä harrastajia näkynyt ilmassa, vaikka on kuulemma jonkinlaista rajavyöhykettä.

 

kaikki tämä toistaiseksi toisen käden tietoa, mutta eiköhän faktat ole selvillä ennen reissua...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään