Guest TuominenJere

Finnairin haaveita 2093

7 viestiä aiheessa

Nettisaitti http://www.departure2093.com/ on nyt avattu ja sieltä löytyy kuva ja tietoja mm. tästä pyöreästä A1700-2400 Cruiser -koneesta http://www.departure2093.com/en/future_fleet_images/3/?id=39.

 

Finnairin tämänpäiväinen lehdistötiedote:

 

 

Lehdistötiedote

4.11.2008

 

Lähde Finnairin kanssa tulevaisuuteen – 85 vuoden päähän

 

Lennetäänkö vuonna 2093 ääntä nopeammin? Näyttävätkö lentokoneet lentäviltä lautasilta? Tarvitaanko polttoainetta ja tuotetaanko päästöjä? Entä avaruus, voiko siellä asua, työskennellä tai lomailla? Tänä vuonna 85-vuotisjuhliaan viettävä Finnair ottaa menneiden muistelun sijaan haltuunsa tulevaisuuden ja kurkistaa aina vuoteen 2093 asti.

 

– Tulevaisuuden ja historian erottaa toisistaan ainakin se, että tulevaan voimme vaikuttaa, menneeseen emme. Siksi visiot ovat tärkeitä, luonnehtii Finnairin viestintäjohtaja Christer Haglund.

 

Juuri nyt lentoyhtiöt kamppailevat ehkä historiansa vaikeimmassa kriisissä. Hengissä selviävät vain ne, jotka sopeutuvat parhaiten toimintaympäristön muutoksiin ja pystyvät investoimaan moderniin, energiatehokkaaseen lentokalustoon. Ajan myötä uusi teknologia ja uudet liiketoimintamallit kuitenkin luovat paremmat edellytykset kestävälle kasvulle.

 

Tänään julkaistavassa kirjassa, Departure 2093 – Viisi visiota lentomatkailusta, Finnair nostaa asiantuntijoiden voimin esiin näkökulmia, jotka ovat olennaisia ja kiehtovia puhuttaessa lentomatkustuksen tulevaisuudesta. Tulevaisuuden tutkija, professori Sirkka Heinonen ja Airbusin strategiasta vastaava johtaja Pascal Huet pohtivat lentomatkustuksen tulevaisuutta ja kasvua ihmisen liikkumisesta käsin. Ympäristömuutoksen professori Atte Korhola ja IATA:n ympäristöjohtaja Paul Steele puolestaan valottavat lentämisen ympäristövaikutuksia.

 

Oikeita vastauksia tulevasta ei vielä ole, mutta mukaansatempaavia visioita sitäkin enemmän. Visioinnin ja vastuun merkitystä yritysten strategiatyössä tarkastelee tilintarkastustoimisto PricewaterhouseCoopersin Sirpa Juutinen.

 

– Kyky nähdä tulevaisuuteen on yritysjohdon menestyksen edellytyksiä. Harva kuitenkaan omistaa kristallipalloa, jolloin tulevaisuuden hahmottaminen jää visioinnin varaan. Se voi onnistua, kun avoimella mielellä, ennakkoluulottomasti asioita ja ilmiöitä yhdistellään myös oman perinteisen piirin ulkopuolelta, Juutinen luonnehtii.

 

– Lentoliikenne on periaatteessa äärimmäisen ekologinen liikkumismuoto. Se tapahtuu ilmassa, ei vie maa-alaa, ei heikennä luonnon monimuotoisuutta eikä turmele arvokkaita maisemakokonaisuuksia, professori Korhola toteaa.

 

– Nykyään lentokoneissamme on moottorit. Tulevaisuudessa työntövoima voidaan saada aikaan monella muullakin tavalla, esimerkiksi ilmakehässä olevien voimakenttien avulla, visioi puolestaan Rainer Von-Wrede Airbusilta.

 

Airbusin asiantuntijat Henrik Roesner, João Frota ja Ingo Wuggetzer visioivat lentoteknologian kehitystä ja taiteilija Kauko Helavuon luomat kuvat tulevaisuuden koneista siivittävät mielikuvituksemme lentoon, jota voimme jatkaa avaruuteen asti toimittaja Heikki Haapavaaran seurassa.

 

– Avaruusmatkailu, kuulomat ja valtamerten syvyysmatkailu tulevat perinteisten aurinkolomien rinnalle, kuvailee professori Heinonen.

 

Keskustelu tulevaisuudesta jatkuu osoitteessa www.departure2093.com. Käy katsomassa videot, lukemassa lisää ja kertomassa oma mielipiteesi.

 

Kirja, Departure 2093 – Viisi visiota lentomatkailusta, tulee myyntiin Akateemisessa kirjakaupassa sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman Finnair Shopissa.

 

Finnair Oyj

Viestintä

4.11.2008

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Outoja häkkyröitä. ;D

Kohan finnair saisi ekaks niitä a380:siä.

Nää, kakskannusilla mene vähemmän menomömmöjä ja muutenkin halvempia  :P Muutenkin tuommoisen mahduttaminen HKlle on varmaan mysteerio jo sinällään  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nää, kakskannusilla mene vähemmän menomömmöjä ja muutenkin halvempia  :P Muutenkin tuommoisen mahduttaminen HKlle on varmaan mysteerio jo sinällään  ;D

 

Ehkä tuosta jakaantuu pohjois-Saksan yllä useita 100 henkilön matkustamoja keski-Euroopan eri kohteisiin. Tällöin slotteja tarvitaan Helsingissä vähemmän.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään