Guest arttula

Kuvankäsittelyä: Miten saan "upotettua" kuvan ?

4 viestiä aiheessa

Terve

 

Jo pitkään on häirinnyt, kun en ole osannut "upottaa" kuvaa (logoa tässä tapauksessa) taustaan siten, ettei varsinaisen logon ympärillä olisi valkoista laatikkoa. Jotenkin pitäisi kai määritellä "transparent color", mutta En Vaan Osaa. :-[ Samalla olisi hienoa osata "häivyttää" hieman kuvan reunoja.

 

Laittaisiko joku keittokirjaohjeen minua varten. Gimp käytössä kuvan käsittelyyn.

 

Kiittäen lämpimästi etukäteen,

 

Arttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Quick and dirty:

Valitse lasso ja "piirrä" sillä se logo talteen siitä taustasta.  Sitten vaan copy (ctrl-c) ja siihen logotettavaan kuvaan paste (ctrl-v).

 

More detailed:

Lasson sijaan sen logon saa taustastaan irti myös "automaattisemmin", lassosta oikealla on 3 sellaista valintatyökalua joilla se logon irroittaminen taustastaa saattaa onnistua lassoilua helpommin ja tarkemmin.  Jälleen kopio valittu logo talteen ja sitten valikosta muokkaa -> liitä -> uusi kuva.  Tällöin sen tausta jää ruudulliseksi eli läpinäkyväksi.  Tee loput muokkaukset siihen ja tallenna se sen jälkeen uutena kuvana.  Varmista että tallennusmuoto on Gimpin oma .xcf, jolloin se kuvan tausta myös jää läpinäkyväksi.  Tällöin se logo on tallessa ja uudelleenkäytettävissä muissakin kuvissa.  Huomaa myös että pasteamalla sen logon se menee omaksi tasokseen, jolloin logoa voi vielä muokata ja siirrellä siellä kuvatiedoston päälläkin, jos tuntuu siltä ettei se näytä hyvältä.

 

Olisikohan tuossa alkuun? 

 

EDIT:  Reunojen häivytys:  Suotimet -> Koristele -> Reunojen häivytys      :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oookkeei... Täytyypä yrittää, ja katsoa, mitä saadaan aikaan.

 

Kiitos ! :thmbup:

 

EDIT// Hum... Pikku ongelma tuli: Logossa on mm. O-kirjaimia, joiden sisusta on nyt valkoinen. Eli pitäisi varmaan keksiä jonkin toinen konsti, jossa voi määrätä "Transparent" -värin. Niin, ja mainittakoon, että kuva tulee toiseen sovellukseen, kuin Gimpiin jatkossa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Logossa olevat "reiälliset" alueet piirretään erikseen lassolla tai sitten noilla muilla valintatyökaluilla, ja kun kun alue on saatu lassottua niin kopioinnin sijaan leikkaus (ctrl-x). Tämä kannattaa mielestäni tehdä vasta kun olet saanut ensin koko logon irrotettua ja talletettua gimp-tidostoksi, eli kannattaa edetä askel kerrallaan.

 

Kun olet saanut logon talletettua, voit liitellä sitä muihin kuviin.  Kun tallennat ne sitten vaikkapa jpegiksi (jota kaikki softat ymmärtänevät), niin se logo liimautuu lopullisesti osaksi sitä kuvaa.

 

Jos taasen on tarvetta tallettaa se pelkkä logo siten että sitä voisi käyttää muualla, niin se jpeg ei ole optio, koska jpegissä ei tunneta käsitettä "läpinäkyvä tausta", vaan sinne defaulttina tulee sitten se ei-haluttu valkoinen tausta.  Kokeile esim. png:tä, siinä pitäisi onnistua.

 

GIMPiä voi muuten näppärästi opiskella http://www.joutsi.com/gimp.html .  Ohjeet ovat melko selkeät ja helposti opittavat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään