Jukka Takamaa

Uutta teknologiaa...

4 viestiä aiheessa

 

Lennokki jossa siipi käyttäytyy kuin linnunsiipi.

Hävittäjissä/muissa sotakoneissa on VG-siipiä ollut jo iät ja ajat (F-111 on 60-luvulta), ehkä tuo toteutus nyt on uudenlainen (kun siiven muoto muuttuu jonkin verran, toisaalta, onhan näitä säädettäviä siipiä riippuliitimissäkin...), mutta mitään uutta siinä ei muuten taida olla.

 

...eikä tuon koneen siivet edes käyttäydy kuin linnunsiivet, kun ne ei räpiköi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tietysti, jos sekä siiven nuolikulmaa että muuta aerodynaamista profiilia muutetaan joustavasti (mieluiten ilman saumarakoja) - sekä tätä kaikkea vieläpä siipikohtaisesti eikä vain symmetrisesti - niin kokonaisuudessa on tiettyä uutuuden hohdetta.

 

Kiinnostava nähdä, milloin hyönteisen siipeä imitoiva räpsytin vakiintuu; sehän perustuu litteään levyyn, joka on niin nivelöity, että lyönti ylöspäin tapahtuu särmä edellä ja lyönti alaspäin enemmän tai vähemmän lape edellä. Tuolla "enemmän/vähemmyydellä" sitten hienosti säädellään lentosuuntaa.

 

Jaa mutta eihän tuollaista eestaasliikettä ole mielekästä harjoittaa, kun jatkuva ja pyörivä liike on ekonomisempi, vai mitä sanovat mäntämoottorimiehet? ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mehiläinen = rahtari vailla vertaa.  Ei mäntämoottoria eikä potkuria - siivet kyllä liikkuu ympyrärataa sähkökemiallisella bioenergialla.  Vastaava moottori olisi kehitettävissä kestomangneeteilla - ohjaus  taajuusmuuttajatyyppisellä tehoelktroniikalla. Jos MTOW/siipiala -suhde saataisi lähelle mehiläisen teholuokkaa, jäisi kuormatilaa akustollekin.

 

JoukoA

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään