Guest Viletsu

Hienoja kaupunkeja ilmasta/maasta?

4 viestiä aiheessa

Moi. Oli kaverin kanssa aikomus lähteä tässä parin vuoden päästä kesällä Cessnalla Ranskaan. Paljon en mitään hienoja ulkomaankohteita ole kierrellyt ja ajattelinkin nyt kääntyä puoleenne ja pyytää ehdottamaan hyviä välilaskupaikkoja tai paikkoja, minkä yli kannattaisi lentää. Kiitos.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässäpä muutama vinkki matkan varrelta:

 

- Tanskan saarista joillain on käsittääkseni Ahvenanmaan kaltainen verostatus ja ainakin saksalaistutut pitävät niitä pakollisina (=edullisina) tankkauspaikkoina.

 

- Jos lentää edelleen Hollannin rannikkoa länteen, on Texel (EHTX) suosittu paikka.

 

- Belgian kentissä ei juuri näkemistä ole (ellei halua käydä Bryggen vanhaa kaupunkia ihailemassa), joten useimmat ajavat rantaviivaa pitkin eteenpäin kohti Paris Plagea, jonka kentältä on muistaakseni kävelymatka hienoille hiekkarannoille.

 

- Edelleen lännen suunnassa Normandian upeat maihinnousurannan ja pakollisena ohjelmanumerona länsirannikolla kierros Mt Saint Michelin luostarisaaren ympäri.

 

- Toisaalta Saksan puolta mentäessä tai tultaessa voin suositella ainakin Speyer (EDRY), jossa on upea keskiaikainen keskusta ihan kentän vieressä ja iso tekniikkamuseo kiitoradan päässä.

 

- Edelleen Saksan puolella Ranskan rajan pinnassa pieni Sweighofen (EDRO), josta juna vie hetkessä Ranskan puolelle syömään paikallista pannaria.

 

- Hieman pohjoiseen Frankfurt-Hahnin alapuolella Idar-Oberstein (EDRG) ja Saksan paras korpikenttägrilli.

 

- Edelleen pohjoiseen Mosel-joen viininviljelmien keskellä Traben-Trarbach (EDRM), joka on hauskasti joentörmän päällä. Radan päästä 70 metrin pudotus joelle...

 

- Jos vaihtaa jokea (Isoja jokia pitkin on kiva lennellä ja katsella linnoja. Saksassa Mosel ja Rhein, Ranskassa ennenkaikkea Loiren linnalaakso.) tulee Bonn-Hangelar kentälle, josta ratikalla Bonniin ja vaikkapa Haus der Geschichte-näyttelyyn jos maan historia kiinnostaa.

 

Jos saksan kieli luistaa, niin hyviä vinkkejä ympäri eurooppaa löytyy sivulta: http://www.eddh.de/info/pireps.html

 

JP

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En pysty suoraan teitä neuvomaan mutta voisin jakaa kokemukseni asian tiimoilta. Harrastukseni on ollut jo  kolmisenkymmentä vuotta kierrellä pikkukenttiä missä päin autolla liikunkin. Pikkukoneella en valitettavasti ole paljoa matkustellut. 

 

Ensimmäinen kokemus oli se, että vaikka kentät ovat upeita niin ne ihmiset niillä kentillä ovat vielä upeampia. Eli varatkaa aikaa eikä ole kovin viisasta tehdä plaania heti seuraavaksi aamuksi.  Ei niin pientä kahvilaa, ettei olisi "A-oikeudet". Ilmailuväki kun viihtyy kentillä muuallakin kuin Suomessa, iltamyöhäänkin. Joskus on vähän kieliongelmia, varsinkin Ranskassa.

 

Toinen kokemus oli se, että on mukava tulla uudelleen kentälle, jossa on jo aiemmin vieraillut ja ehkä tutustunut ihmisiin. Kun kerroit tekeväsi reissun parin vuoden kuluttua, niin ehdottaisin sillä välin ensivisiittejä autolla. Joissakin maissa ja joillakin kentillä eroja on aeroklubien statuksissa. Yleensä ne ovat vieraille avoimia klubirakennuksia, joissa palvelut pelaa ja voi löytyä yösijakin mutta ei aina tai sanotaan niin, että tulla saa mutta ei niin kaivata.

 

Suosittelen teille muitakin maita Ranskan lisäksi. Esimerkiksi Sveitsissä, Itävallassa ja Saksassa on monia mukavia pikkukonttiä. Joillakin kentillä, varsinkin Sveitsissä, on äänenvaimentajapakko paikallislennoille, mutta kylässä saa käydä ilmankin. Lisäksi kieliongelmat ovat pienempiä. Joillakin isommilla pikkukentillä alkaa olla myös sellaisia turvatoimia, että ne haittaavat jo vierailuja (puuttuu paikallinen ID). Myöskään lentokonekorjaamot eivät tykkää turisteista hallien nurkissa. Kannattaa huomioida myös se, että koululennoille on joskus alennuksia maksuissa.

 

Seppo

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos tähänastisista vinkeistä. Aika hyviltä kuulostavat. En todellakaan etsi siis mitään miljoona matkustajaa vuodessa -lentoasemia tai isojen kaupunkien lähistöllä olevia kenttiä, vaan ihan pienet kylien laitamilla olevat kentät + mukavat ja avuliaat ihmiset ovat muy bueno. :thmbup: Tietenkin myös kauniita paikkoja joiden yli voisi lennellä. Otan vinkkejä edelleen vastaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään