Hannu Tolonen

5.1-äänet takkuilee

3 viestiä aiheessa

Tälläinen ongelma ilmeni kun ostin vahvistimen käytettynä, eli kokoonpanona on Yamahan RX-V795 vahvistin+etukaiuttimet+takakaiuttimet. Kun kytken normaalisti stereolähteen vahvistimeen niin ääni kuuluu etukaiuttimista ihan normaalisti. Vahvistimessa on näiden DSP-efektien joukossa dolby surround -efekti, kun sen kytkee päälle, takakaiuttimista kuuluu ääntä, mutta ääni on aika hiljainen ja kuuluu tosi oudosti, esim musiikkia kuunneltaessa musiikista ei kuulu juuri ollenkaan laulajan ääni? Sitten kytkin tietokoneen optisella piuhalla vahvistimeen, katsottaessa videota jossa on 5.1 äänet, vahvistin tunnistaa dolby digital äänet mutta sama homma toistuu kuin analogisessakin tulossa eli takakaiuttimien ääni on tosi outo. Kokeilin myös ottaa signaalin vahvistimen takakaiuttimien linjalähdöstä toiselle vahvistimelle mihin kytkin takakaiuttimet mutta sama homma toistui.

 

Kytkennät on tarkistettu monta kertaa ja kaiuttimet ja kaapelit ristiintestattu.

Pääkaiuttimet on 4 ohmiset ja takakaiuttimet 8 ohmiset.

 

Tämä on ensimmäinen 5.1 vahvistin minulle, joten aikaisempaa kokemusta näistä ei ole mutta ei kait tuo kuitenkaan ihan normaalia ole?

 

Hannu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Takakaiuttimista kuuluu vain tilaefektin luovia ääniä, ei sieltä pidäkään kuulua samanlaista ääntä kuin etupöntöistä. Paitsi testiäänissä, joilla säädetään etu-takabalanssia ja viivettä. Leffoissa käytetään myös efektinä takaa kuuluvia ääniä. Eli kuulostaa siltä, että vahvarisi tioimii juuri niinkuin pitääkin. Hiljaisia ja vääristyneitä ne takaa kuuluvat kaiut ovat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hmmm, ei nyt oikein ymmärrä tätä. Vahvistimen testikohina kyllä kuuluu kaikista kajareista niinkuin pitääkin. Kokeilin sitten kytkeä tietokoneesta 5.1 äänet analogisesti vahvistimen 5.1 analogisiin sisäänmenoihin, äänikortin testiohjelmalla takakajareista ei kuulu mitään näin kytkettynä, kun kytken äänikortista takakajareiden linjalähdöt vahvistimen sijaan erilliseen stereovahvistimeen, äänikortin testiohjelmalla ääni kuuluu niinkuin pitääkin takakajareistakin?

 

Menee kyllä yli ymmärryksen tämä, kajarit ja vahvisitin tuntuu toimivan testikohinan mukaan OK, mutta oikeata monikanavaääntä en saa oikein mitenkään kuulumaan?

 

Hannu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään