Rolf Niemi

Windows XP "jämähtää"

6 viestiä aiheessa

Kuten otsikko kertoo, XP jämähtää käynnistyksen jälkeen. Kaikki näyttää sujuvan OK aina siihen asti kunnes yritän klikata jotakin kuvaketta työpöydällä - tällöin ei tapahdu mitään. Myöskään CTRL - ALT - DEL ei vastaa. Kun sammutan koneen virtanapista ja käynnistän koneen uudestaan, niin ongelma katoaa ja kaikki toimii mainiosti.

 

Mitään ohjelmia (lukuunottamatta simua) en ole asennellut ja tämä alkoi eilen aamulla. Levyn eheytyksen on hoitanut automaattisesti AShamppoon Magic Defrag ja huomasin juuri, että sen kuvake on hävinnyt tuolta alapalkista itsekseen - outoa sekin. Onko kukaan kohdannut samaa ongelmaa ja olisiko asiaan mitään ratkaisua?

 

Ihan hevillä ei viitsisi järjestelmää uusiksi alkaa asentelemaan...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikea sanoa mikä on vikana. Kun XP voi tuolla tavalla jäätyä muutamasta sadasta syystä. Jos pääset vikasietotilaan, paina F8 heti BIOS ruutujen jälkeen ja ota vikasietotilan komentokehoite. Sitten kirjoitat chkdsk c: /F ja painat enteriä, se saattaa sanoa ettei se pysty levyntarkistusta suorittamaan ja ehdottaakin sitä suoritettavaksi uudelleen käynnistyksen yhteydessä. Tuolla ainakin eliminoidaan mahdolliset levy ongelmat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ajoin tuon chkdsk c: /F -komennon - läpi meni, mutta eihän sitä raporttia kerinnyt lukea, vaikka painoin Pause-näppäintä, kun se raportti tuohon näytölle ilmestyi.

 

Windows kuitenkin käynnistyi taas normaalisti ja jopa tuo kadonnut kuvakekin ilmestyi tuohon alapalkkiin. Suoritin pienen rekisterin putsauksen WinOptimizerillä - en sitten tiedä oliko siitä mitään apua.

 

Lyhyellä analysointijaksolla olen huomannut nyt sellaisen seikan, että jollei käynnistyksen jälkeen tule tuota nHancerin käynnistyslogoa - ei myöskään tapahdu mitään muuta - mystistä. En sitten tiedä, voisiko tuo seikka vaikuttaa asiaan?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ettei vain jokin käynnistettäessä ladattava apuohjelma tai vastaava aiheuttaisi jämähtämistä? Onko viime aikoina tullut asennettua mitään uutta?

 

Kannattaa tosiaan buutata Safe modeen F8:lla kuten tuossa jo sanottiinkin. Silloin kone lataa vain välttämättömimmät ajurit, ja mahdollisia syitä voi hakea paremmin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään