Guest pm

Lentäjien työtilanteesta YLE:n aamu-tv:ssä

8 viestiä aiheessa

Huomenna maanantaina 26.7. ykkösen aamu-tv:ssä on joku jutunpätkä lentäjien työtilanteesta ja ilmeisesti lähinnä siitä, kuinka helppoa nuoren ja tuoreen pilotin on päästä ns. "puikkoihin". Ohjelman nettisivujen mukaan aihetta käsitellään kello 7:50. ( http://www.yle.fi/aamutv/ Sivuilla ei ole aiheesta muuta kuin tuo kellonaika. )

 

Henkilökohtaisesti en usko, että juttu mikään hirveän ihmeellinen on, useinhan nuo tuppaavat olemaan vähän sellaisia hätäisiä pintaraapaisuja, mutta jos nyt joku tuohon aikaan aamukahviaan hörppii ja aihe kiinnostaa, niin kannattanee vilkaista.

 

Edit: Typo pois, hus! :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Osa jutuista löytyy: Luonto lähellä, Kuntotalkoot, Taru-TV, Eskon aamuruuhka, Perjantaipörssi, Jälkiviisaat ja Suuret lukijat.

 

Uusintana aamun Aamu-TV tulee TV2:lta klo 13.15

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Löytyykö aamu-tv:t myös netistä jälkeenpäin...?

 

Eivät taida tämäntyyppiset jutut löytyä. Jos yhtään auttaa, niin Aamu-TV:n jutut tulevat kuitenkin uusintana iltapäivällä TV2:n Tänään otsikoissa -ohjelmassa. 26.07. ko. ohjelma tulee klo 15:05.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Katselin tuon töiden jälkeen. Siinä haastateltiin Finnairin liikennelentäjää, joka on koulutukseltaan myös psykologi. Hän totesi, että lentobisnes on suhdanneherkkä ala ja että kaikenlaisen työn tekeminen kypsyttää ihmistä. Sen kuulemma näkee, onko ihminen tehnyt muutakin kuin lentänyt. Olin ymmärtävinäni, että hän vihjasi siihen suuntaan, että suoraan koulunpenkiltä lentäjäksi ei välttämättä ole se kaikkein paras tie. EDIT: Finnairin lentäjä-psykologi korosti sitä, että lentäjien työllisyystilannetta on hyvin vaikea ennustaa. Mm. sellaiset asiat kuin lintukuume, Sars ja terrori-iskut saattavat vaikuttaa suuresti. Paljon lienee siis sattumastakin kiinni.

 

Toinen haastateltava oli ilmailuopistosta valmistunut tuskastuneen oloinen nuorimies, joka kertoi, että tällä hetkellä lentäjäjono Finnairille on 42 hengen pituinen ja että hän on hakenut kauppakorkeaan luodakseen itselleen varasuunnitelman. Keskeinen syy oli ilmeisesti paitsi pitkähkö jono niin myös terveysvaatimukset. Liikennelentäjän ura voi kai katketa varsin nopeasti lääkärintarkastukseen.

 

Finnair ottaa valmistuneita palvelukseen kurssijärjestyksessä ja sen jälkeen kurssin paremmuusjärjestyksen mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kerkeisikö joku ottaa tuon uusinnan vaikkapa digiboxin tms. kautta nauhalle ja sitten laittaa hetkeksi kotisivuille meidän muiden nähtäväksi. Olisi mielenkiintoista nähdä tuo pätkä.

 

t. Mikko

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toinen haastateltava oli ilmailuopistosta valmistunut tuskastuneen oloinen nuorimies

 

Oliko hän FS Nordicin jäsen muuten? Nimi kuulosti tutulta, mutta en enää näin iltapäivästä muista sitä.

 

sasu

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siinä haastateltiin Finnairin liikennelentäjää, joka on koulutukseltaan myös psykologi. Hän totesi, että lentobisnes on suhdanneherkkä ala ja että kaikenlaisen työn tekeminen kypsyttää ihmistä.

 

Niin totta! Mäkin olen tehnyt kaikenlaista hommaa ja olen työntekoon jo täysin kypsä... :P

 

-m

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään