Sami Qadri

Minkälaisen radion ostaisin kuunteluun?

8 viestiä aiheessa

Terve!

 

Tarvitsisin nyt uuden radion ilmailuliikenteen kuuntelemiseen, mutta en osaa päättää mikä olisi hyvä. Voisin saada melko halvalla vähän käytetyn vertex vxa 220 ilmailuradion. Pystyisikö sillä kuuntelemaan hyvin kotoa käsin radioliikennettä (asun n. 10km:n päässä efhk:lta)? Saisin sen suht halvalla, mutta onko se sen tehokkaampi radio kuin esim. Maycom AR-108?

 

 

 

Kiitos etukäteen!

 

Sami

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tiedä millainen laite tuo vertex on. Mutta radioiden "tehokkuus" riippuu lähinnä antennista, ei niinkään siitä laitteesta itsestään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse tekemällä saat hyvin edullisesti hyvän antennin kotikäyttöön. Tietääkseni itse tehty 1/4-aaltoantenni päihittää helposti valmiit patukka-antennit. Jos vaan on mahdollista laittaa se johonkin korkealla tai esim. kerrostalon ikkunalaudalle tai parvekkeelle... Täältä löytyy kyllä vinkkejä ja ohjeita rakentamiseen, kokeilepa foorumin hakua. En osaa sanoa tuosta etäisyydestä enkä antennin sijoittelusta tarkemmin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vertex VXA220 on radiopuhelin eli sen käyttöön vaaditaan radiopuhelinhoitajan kelpuutus ja laitteeseen radiolupa. Suosittelisin mieluummin skannerivastaanotinta, ellei taskussa ole lentolupakirja ja siinä RT-kelpuutus.

 

Maycom menettelee, mutta Vertexin hinnalla saisi varmasti hieman laadukkaammankin vastaanottimen. Itselläni on Maycomin lisäksi edullinen Uniden ilmailuskanneri, jossa varsinkin kaiuttimen ääniteho (Maycomin eräs puute) on vähintään riittävä.

 

10 km etäisyydellä varmasti saa jotain kuuluviin, vähintäänkin ilmassa olevat koneet, mutta antennin korkeus ja laatu, paikalliset "näkemäesteet" ja paikalliset häiriösignaalilähteet voivat aiheuttaa suuria vaihteluja kuuluvuuteen. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joskus siskon luona Lassilassa(10,7km HK TWR) kuului ihan patukalla katutasosta sisällä koneet maastakin, joten eiköhän aika paljon pitäisi kuulua liikennettä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläni on skanneri Maycom AR-108 ja sen perässä ulkoinen antenni WBA-20 Ilmailuantenni maa-asemalle ,lisätietoja : http://www.paratronic.fi/

 

asustelen n.20km EFSI:ltä  80km EFVA, EFKK:in kuuluu hyvillä keleillä mutta omalla antennilla kuuluvuus on tietty omaa luokkaansa, käsiradiota en ole hankkinut koska omaa konetta ei ole joten lähetys-ominaisuudelle ei ole tarvetta siksi päädyin (toistaiseksi) Maycomiin .

 

Ihan asiallinen pelihän tuo on hintaansa nähden.

 

:thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään