Mikko Maliniemi

Tikkakosken Tikan lentokonearpajaiset

6 viestiä aiheessa

Sattui Urheilulehden "muistelosivulla" silmään tällainen mainos:

 

[ attachment removed / expired ]

 

Rupesi sitten kiinnostamaan, että mikähän lie ollut tämä "urheilulentokone" malliaan? Ja onko kyseistä arvontaa sitten koskaan suoritettu, kuka voitti, vieläkö kone lentää jne jne... Ehkäpä täältä löytyy vastaus myös tähän :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyseessä taisi olla VL Sääski OH-VIA (entinen OH-ILF ja K-SILE), joka siirtyi virallisestikin Tikkakosken Tikka ry:n omistukseen joulukuussa 1951, ja poistettiin sitten rekisteristä helmikuussa 1954. Jotenkin muistelen nähneeni kuvan tästä koneesta juhannuskokossa, hiukkasen ennen sytyttämistä, mutta voinpa muistaa väärinkin. Eli arpajaisvoittaja vissiin valitsi siis jonkun muun palkinnon, oliko se nyt kosmos-kynä vai mikä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eli arpajaisvoittaja vissiin valitsi siis jonkun muun palkinnon, oliko se nyt kosmos-kynä vai mikä...

 

Kieltämättä aika lystit arpajaiset. Hieman vaikea keksiä  pienintä yhteistä nimittäjää lahjavalikoimalle.  Noista jos pitäisi valita vaimolle tuliainen, niin vaikeaksi menisi: lentsikka, haulikko, ompelukone tai fillari..

 

Lahjakortti on tietysti aina varma nakki. Tässä tapauksessa kuitenkin aavistelen, että sekin kelpaa vain paikallisessa Tikkakosken Liha ja Rauta Oy:ssä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep OH-VIA tuo oli .. palkintoa ei lunastettu mutta vaihdettiinko se johonkin muuhun sitä en tiedä. Poltettiin kokossa kesällä 1954   ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä ole kovin paljon kiinnostanut lentokone arpajaispalkintona, nykyään saattaisi käydä toisin ???

 

Meilläkin oli 80- luvulla markkinoilla pääpalkintona käytöstä poistettu ja siihen aikaan täysin arvoton purjekone Pik-12, OH-179. Lähes kaikki arvat oli myyty mutta voittaja ei (onneksi) koskaan ilmoittautunut. Sittemmin kone päätyi takaisin Tampereelle ja lienee kunnostettu esittelykelpoiseksi?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään