Guest sipilni

Kysymys ammattilaisille: voisiko EFTP nousta Suomen todelliseksi kakkoskentäksi?

3 viestiä aiheessa

Täällä Tampereen suunnalla on viritelty keskustelua Tampere-Pirkkalan kentän painoarvon selvästä nostamisesta. Esillä on ollut kentän kehittäminen niin, että Malmin toimintoja saataisiin houkuteltua Pirkkalaan uuden kentän Uudellemaalle rakentamisen sijaan. Lisäksi ”budget” yhtiöiden toivotaan avaavan lisäreittejä Tampereelle (2. terminaalia tultaneen laajentamaan, mikäli tämä toteutuu). Ja edullisia lisäreittikohteita ehkä vielä merkittävämpänä asiana on keskusteltu suuren logistiikkakeskittymän Pirkkalaan perustamisesta ja osana tätä hanketta lentorahtivirtojen Tampere-Pirkkalan kentälle tavoittelusta.

 

Kertokaapa ilmailun ammattilaiset mitä mieltä olette EFTP:lle operoinnin näkökulmasta näistä hankkeista? Voidaanko yhden kiitoradan kentän liikennettä kasvattaa merkittävästi nykyisestä? Oman lisänsähän tuo vielä Satakunnan lennoston toiminta kentältä käsin. Vai vaatisiko liikennemäärien selvä nosto väistämättä myös merkittäviä investointeja lentoaseman infrastruktuuriin? Äärimmillään jopa pohjois-eteläsuuntaisen 2. kiitotien rakentamisen?

 

-nico-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voidaanko yhden kiitoradan kentän liikennettä kasvattaa merkittävästi nykyisestä?

Varmasti voidaan jos on vain halua ja rahaa. Esimerkkinä nyt vaikka Luton lähellä Lontoota, siellä on varsin kova trafiikki ja vain 1 baana jossa ei mene edes rullaustie koko baanan pituudelta.

 

disclaimer: en ole ilmailun ammattilainen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En sanoisi että Pirkkalan tapauksessa yksi kiitotie mitenkään erityisesti operaatioita rajoittaisi nykyiseen nähden. Ensimmäisenä vastaan tulee lähinnä lähestymislaitteista, rullausteistä/asematasosta ja lennonjohdon tehokkuudesta tulevat pullonkaulat...  (ts. toisin sanottuna kentän toimintaa on mahdollista tehostaa hyvin paljon ennenkuin uutta kiitotietä on edes syytä miettiä .. jos verrataan maailmalla olevia kenttiä, mitä odo tuossa mainitsi jo)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään