Jan-Erik Andelin

BIOS-päivitys kadotti toisen kovalevyn

4 viestiä aiheessa

BIOS-päivitys kadotti toisen kovalevyn. XP Pro:n palautuskonsoli ja fixmbr ei suostu korjaamaan. PQMagic sanoo osiotaulukkojen vioittuneen, eikä korjaa, ei Win- eikä Dos-versio. Viaksi ilmoitetaan #100 ja #121.

 

Toisella kovalevyllä pystyn ajamaan Win ME:n. Kuten näette. Ainoa elonmerkki hämärään jääneestä kovalevystä on, että Win ME:ssä se näkyy alustamattomana 5 Mb levynä. Oikeasti siellä on neljä osiota ja 80 Mb.

 

Vanhan BIOS varmuuskopio on tietysti nyt pimeällä kovarilla. :(

 

Neuvoja ?

 

Erkki

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikäs emolevy sinulla on. Yleensä valmistajan sivulta saa niitä vanhempia bioseja kannattaa ladata netistä/kokeilla fläshätä samoja ikiä oleva bios koneeseen kun siinä aikasemmin oli.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aika erikoista kyllä, että BIOS-päivityksessä joku levy lakkaa toimimasta, yleensä pikemminkin päinvastoin. Mutta eipä tuossa kyllä paljon muusta voi homma kiinni olla kuin siitä BIOSista. Olihan se varmasti juuri tuolle mallille tarkoitettu versio? Joskus emoissa on hyvinkin pieniä eroja mallimerkinnöissä, esim +-merkki perässä tarkoittaa jo eri BIOSia. Ja latasithan päivityksen jälkeen BIOSin oletusarvot ja kävit sitten kaikki asetukset läpi? Joskus päivitys saattaa jättää asetukset järjettömään tilaan. Jos ei auta, niin katsopa sitten tosiaan vanhempaa versiota.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos vihjeistä. En ladannut BIOS-defaultteja, enkä ottanut backuppia ulkoiselle medialle. Siinä opiksi seuraavaa päivitystä ajatellen. Ammattilainen tarjoutui avaamaan koneen, joten hänelta toivon mukaan sitten aikanaan oikea vastaus.

 

Varmaan myös tuplabuutti WinME/WinXP tappoi toisen kovarin, jossa XP on.

 

:-\

 

Erkki

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään