Ilkka Mäkelä

Uutisia Oshkosh Airventure 2008:sta

9 viestiä aiheessa

Avidyne ei aio jäädä Garminin jalkoihin vaan julkaisee myös Entegra-kuvaruutumittaristoonsa Synthetic Vision eli 3D-"keinonäkö"maisemanäytön sisältäen Highway In the Sky-reittiopasteet. Avidyne pistää vielä paremmaksi ja tarjoaa lisäksi EVS eli Enhanced Vision-toiminnon, joka infrapunakameran avulla "muuttaa yön päiväksi" eli piirtää kamerakuvan näytölle. Tuloksena VFR-marginaaliolosuhteissa näkyvyys paranee jopa 10 kertaa, väittää Avidyne. EVS-han on toistaiseksi ollut esim. Gulfstream-liikesuihkujen varusteena, mutta tulee nyt siis myös pikkukoneisiin saataville .

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Cirruksen pikkujetissä, joka on ehtinyt saada nimen Vision SJ50, on L-3 Avionicsin "SmartDeck"-lasiohjaamo. Hyvältä näyttää, mutta kieltämättä paineltavia näppäimiä on suuri määrä, joten ei tuohon ohjaamoon ihan kadulta pääse sisään. Ohjain muistuttaa SkyCatcherin vastaavaa, paitsi että se sijaitsee laidassa eikä keskellä. Kuva on niin tuore, ettei sitä ole edes Cirruksen sivuilla vielä.

 

http://www.rotor.com/Default.aspx?tabid=510&newsid905=59336

 

(toinen uutinen ylhäältä)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä yhden miehen "JetPack"-viritelmä on kyllä melko turha peli... maksaa 100000 dollaria ja on niin "luotettava", että tarvitaan kaksi miestä pitämään laitteesta kiinni, jottei rakkine karkaa yleisön päälle... mutta onhan tuo erilainen päristin...

 

Video täällä:

 

http://www.avweb.com/avwebflash/exclusivevids/EAAAirVenture2008_ExclusiveVideo_MartinJetPack_198448-1.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Rolls-Royce RR500 turboprop saattaa olla aika merkittävä moottoriuutuus. Moottori on kehitetty uudesta RR300 helikopterimoottorista ja sijottuu 300-500 hv teholuokkaan. Tässä luokassa sillä ei taida olla kovin monta varteenotettavaa kilpailjaa GE:n ostaman Walter M601:n kehitysversion lisäksi. RR500 kerrotaan painavan vain 102 kg, mikä on alle puolet M601-painosta jos nettilähteeni pitää paikkansa. Polttoainekulutus tietenkin kiinnostaa mutta en löydä siitä mitään varmaa tietoa. Tästä saattaa tulla mielenkiintoinen kilpailuasetelma myös dieselin kanssa, jos ja kun Thielert saa 4.0-dieselin (350 hv) kunnolla markkinoille. Onkohan turbiinilentäjillämme kommentteja?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Rolls-Royce RR500 turboprop saattaa olla aika merkittävä moottoriuutuus.

 

Arvaus taisi olla ainakin kutakuinkin oikea. Nyt tuli nimittäin jo uutinen jonka mukaan Mooney on aloittanut tuotekehitysyhteistyön selvittääkseen RR500-moottorin käyttömahdollisuuksia. En yllättyisi jos tällaisia uutisia tulisi lisää vaikkapa C206/PA46- suunnalta, siis koneluokka jolle tähänastinen turboprop-markkinavaltias PT6 on ollut liian suuri ja kallis. Kaikki tietenkin riippuu uuden moottorin ominaisuuksista, mutta tässä vaiheessa kuvittelen ainakin että RR on tehnyt kotiläksynsä kannattavuuslaskelmien kanssa.  8)

 

PS: Mooney perustelee turboproppia nelipaikkaiseen koneeseen sillä että se ei vaatisi lentäjältä lisäkoulutusta nykyisen (USA:n) high-performance kelpuutuksen lisäksi. Miten on asianlaita EASA-maissa, kun nyt en muista ulkoa. Tarvitaanko erillinen SET kelpuutus ja onko muita eroja esim. single pilot IFR tai kaupallisen liikennöinnin suhteen, verrattuna mäntämoottorikoneeseen?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään