Ilkka Mäkelä

Farnborough International Airshow 2008: Bombardier CSeries

4 viestiä aiheessa

Avajaiset ovat virallisesti maanantaina, mutta Bombardier järjestää tiedotustilaisuuden jo tänään 12:30 Suomen aikaa siksi, ettei jäisi suurempien yhtiöiden ja uutisten varjoon.

 

Bombardierin odotetaan ilmoittavan kauan odotetun C-sarjan matkustajakoneiden tuotannon aloittamisesta. 110 - 149-paikkaiset CSeries-koneet tulisivat oletettavasti markkinoille v. 2013, mikäli tuotanto päätetään aloittaa. PW:n Geared Turbofan-moottoreilla varustettujen koneiden säästö polttoainekuluissa olisi ehkä 15 % luokkaa verrattuna nykyisiin kilpaileviin konetyyppeihin.

 

Ehkä 3 miljardin dollarin sijoitukset edellyttävä CSeries-tuotantoprosessi ei ole riskitön näinä aikoina, ainakaan analyytikkojen mukaan:

 

http://seattletimes.nwsource.com/html/businesstechnology/2008048666_farnboroughside13.html

 

Farnboroughin omat nettisivut:

 

http://www.farnborough.com/Site/Content/intro.aspx

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Bombardierin oma tiedote kertoo, että CSeries-koneohjelma on päätetty aloittaa. Lufthansa on ilmoitettu launch customeriksi eli ensimmäiseksi asiakkaaksi, vaikkakin LH:n 30 koneen "tilaus" 30 koneen optioilla on toistaiseksi vain statuksella "Letter of Interest". Kanadan liittovaltio ja Quebecin provinssi sekä Pohjois-Irlanti/Englanti antavat huomattavat takaisinmaksettavat tukiaiset projektin rahoittamiseen. Tuotantoa tulee siis näille alueille.

 

http://www.bombardier.com/en/corporate/media-centre/press-releases/details?docID=0901260d800326db

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Boeingin johtaja Scott Carson kertoo, että Boeing ei ole erityisesti kiinnostunut kilpailemaan Bombardierin C-sarjan koneiden kokoluokassa (110-149 matkustajaa) etenkin, koska 737-tuotanto on jo myyty vuoteen 2014 asti. Bombardierin kilpailijoina ovat pikemminkin Embraer, kiinalaisten ARJ, venäläisten Superjet ja japanilaisten MRJ, sekä jossain määrin myös Boeingin ja Airbusin pienimmät mallit.

 

http://www.reportonbusiness.com/servlet/story/RTGAM.20080714.wbombardiernew0714/BNStory/Business/home

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Bombardier investoi C-sarjan siipien suunnitteluun ja valmistukseen Belfastissa sijaitsevalla Shorts Brothersin tehtailla 519 miljoonaa puntaa (n. 650 miljoonaa €). Kysessä on kaikkien aikojen suurin yritysinvestointi Pohjois-Irlannissa

 

BBC

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään