Guest pmk_89

Virus Windows XP:ssä

6 viestiä aiheessa

Eli eilen F-Secure ilmoitti löytäneensä viruksen ja kysyi eristetäänkö se. Vastasin kyllä, josta seurasi ilmoitus "Eristäminen ei onnistu" tjsp... No ajoin sitten tietokoneen täyden tarkistuksen ja sen lopuksi F-Secure sanoi uudelleennimenneensä troijalaisen.

 

Ongelma ei kuitenkaan poistunut eli Windowsin security center väittää että Windowsin automaattiset päivitykset eivät ole käytössä. Control panelissa automaattisten päivitysten kohdalla on kuitenkin täppä kohdassa lataa automaattisesti (suositus). Onko muita ehdotuksia miten tuon viruksen saisi pois?

 

Tässä vielä kuva mistä näkyy tuon viruksen nimi.

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Spybotilla selvisi, että kyseessä olikin Virtumonde niminen vihulainen. Spybot yrittikin poistaa sitä ja väitti onnistuneensa siinä, mutta koneen buutin jälkeen F-Secure ilmoitti taas, että mainosohjelma nimeltä Virtumonde on havaittu. Käskin poistaa sen ja pitkän rouskutuksen jälkeen kone piti buutata F-Securen käskystä. Koneen avautuessa minua odotti vielä yksi epämiellyttävä yllätys. Windows vaati rekisteröintiä enkä tiennyt, että uskaltaako sitä nyt tehdä, kun koneessa on mahdollisesti viirus. Netti kaapelikin oli irti vamuuden vuoksi, joten sekin riski piti ottaa ja tökätä piuha koneen kylkeen.

 

No, onneksi rekisteröinti sujui ongelmitta ja kohta kone oli taas mukamas hengissä.

 

No, eipä kyllä ollut. Kansiosta System32 nimittäin löytyi hyvin oudon niminen dll tiedosto, joka ei suostunut poistumaan eikä sitä edes voinut nimetä uudelleen. Arvasin sen kuitenkin syypääksi sen päiväyksen ja oudon nimen perusteella.

 

Eipä sitten muuta, kun talon kakkos koneella nettiin etsimään Virtumonden poisto ohjetta... Lyhyen googletuksen jälkeen F-Securen sivuilta löytyi Virtumonden poisto-ohjelma. Siinä sitten istuttiin sormet ristissä, kun vein ko. ohjelman omalle koneelleni muistitikulla ja suoritin sen. Ohjelma kertoi löytäneensä Virtumonden ja poisti sen. Tämän jälkeen kone piti taas buutata.

 

Nyt kone näyttäisi toimivan OK, mutta mikäänhän ei ole niin varmaa kuin epävarma, joten jännityksellä mennään vielä pari päivää...  :P

 

Kokemus ei todellakaan ollut mukava, mutta nytpähän osaa sitten olla vieläkin varovaisempi mikäli mahdollista. Eipä kyllä koneella ole ennen viiruksia ollutkaan (kone 2,5 vuotta vanha). Kolme päivää siihen kyllä meni, että sai koneen taas henkiin eli aika paha vihulainen tuo taitaa olla. Oudointa tässä on se, että F-Secure (koneen täysi tarkistus) eikä Ad-Aware (Full scan) kumpikaan löytänyt koneelta tuon nimistä vihulaista (ad aware ei löytänyt mitään) ennen kuin Spybot oli yrittänyt poistaa sitä, jolloin F-Secure ilmoitti havainneensa sen mainosohjelman ja poisti sen.  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lyhyen googletuksen jälkeen F-Securen sivuilta löytyi Virtumonden poisto-ohjelma. Siinä sitten istuttiin sormet ristissä, kun vein ko. ohjelman omalle koneelleni muistitikulla ja suoritin sen. Ohjelma kertoi löytäneensä Virtumonden ja poisti sen. Tämän jälkeen kone piti taas buutata.

 

Eli juurikin tuota ohjelmaa jo käytin tuon viruksen poistoon. Kiitos kuitenkin...  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään