Guest provencenut

Ilmavoimien kokardin sininen

4 viestiä aiheessa

Apuva! Tietäiskö kukaan, mikä on ilmavoimien kokardin sinisen värin PMS (Pantone Matching System) värikoodi? Tarvitsisin tietoa mahdollisimman pian!

 

Kiitoksia etukäteen avusta!

Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Täältä löytyvän keskustelun mukaan ainakin Suomen lipun sininen on PMS 294C. Keskustelusta löytyy myös linkkejä. Voisi tuo kokardi seurata lipun väriä ainakin maalaisjärjellä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En malta olla heittämättä tähän väliin hieman "yleistä": heraldiikan (vaakunatieteen) säännöt eivät sinänsä määrittele värejä tarkasti - kuten eivät muotojakaan. Firman logot, jollaiseksi kokarditunnuskin on katsottava voidaan toki määritellä kuinka tarkkaan tahansa ja näin yleensä tehdäänkin. Onhan olemassa myös VNP Suomen lipun väreistä (827/93), mutta esimerkiksi Suomen lipun vaakunaselitys voisi olla tyyliin: "Hopeisessa kentässä vasemmalla kyljellään oleva sininen latinalainen risti..." Hopea korvataan lipuissa lähes aina valkoisella ja sininen tarkoittaa vain kirkasta, puhdasta keskitummaa värisävyä.

 

Sori rönsy :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia tiedoista! Sain tuossa uutta tietoa, jossa saatiin verrattua Pantonen karttaa ilmavoimien tarraan, ja siinä todettiin, että PMS 293C on lähempänä totuutta. Se kokardin sininen on ollut tummempi sodan jälkeen, mutta nämä uudemmat ovat kyllä hieman kirkkaamman sinisiä.

T: Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään