Juha Klemettinen

Tegel Spottauspaikkana

3 viestiä aiheessa

Heräsin äsken siihen, että kesäloma painaa päälle, ja reissuunhan on päästävä...

Tutkin tässä eri vaihtoehtoja ja Berliini/tegel olisi yksi. Kuulisin mielelläni kokemuksia ja kommentteja Tegelistä spottauspaikkana.

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ole Tegelissä kuvannut muualla kuin katseluterassilla, joka on erittäin hyvä. Se sijaitsee kuusikulmion muotoisen terminaalin katolla ja koko katto on käytössä eli kävelymatkaa terassin ympäri kertyy yli puoli kilometriä.

 

Terassi on auki kesällä klo 10-18 ja myötävaloa kiitoteiden (08R/26L ja 08L/26R) suuntaan riittää kesäaikana klo 17 asti. Terassille kuljetaan turvatarkastuksen läpi ja pääsymaksu on kaksi euroa. Mitään palveluita tai edes WC:tä ei terassilla ole. Jos ja kun terassilta joutuu välillä poistumaan sisälle terminaaliin, niin kannattaa ilmoittautua turvatarkastajalle ennen poistumista, jolloin pääsee takaisin sisälle ilman uutta lippua (jotka kerätään pois turvatarkastuksessa).

 

Mitään kovin eksoottista liikennettä Tegelissä ei ole. Eksoottisin lienee Mongolian Airlines, joka lentää sinne muutaman kerran viikossa A310:llä. Lufthansan A300 ja Deltan Boeing 767 ovat muut laajarunkokonetyypit. Tegel on yksi Air Berlinin hubeista ja sen koneita saattaa olla samanaikaisesti kentällä enimmillään kymmenkunta kappaletta.

 

Terminaalia lähempänä sijaitsevaa kiitotietä 08R/26L käytetään lentoonlähtöihin ja kauempaa 08L/26R laskuihin. Tuo kauempi kiitotie on hieman pidempi joten jotkut koneet käyttävät sitä myös lentoonlähtöön. Rullaustie kiitotien puolella on aivan terassin edessä joten esim. A320:een tarvitaan 1,5-kroppikertoimisella digillä vain noin 70 mm (esimerkkikuva http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=6264533) ja lähemmälle kiitotielle noin 170 mm. Kauempi kiitotie on jo sen verran kaukana, että lämpöväreily yleensä pilaa kuvat, millejä tarvitaan noin 250.

 

Tegelin (ja Tempelhofin) lisäksi Berliinissä kannattaa vierailla myös suljetulla Gatowin kentällä sijaitsevassa Luftwaffen museossa http://www.luftwaffenmuseum.de/.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään