Tuomo Seppälä

Kentän vaihto New Yorkissa

7 viestiä aiheessa

Tervehdys ystävät jälleen.

 

Tämänkertainen asia liittyy aiheeseen jota mielestäni on sivuttu jo muutamaan kertaan erinäisissä keskusteluissa, mutta en millään löytänyt sopivaa vastausta joten otan asian esiin näin uuden topicin merkeissä.

 

Tarkoituksena olisi siis taivaltaa suuren meren ylitse ja saapua Orlandoon. Olen katsellut lentovaihtoehtoja jo pidemmän aikaa ja kustannustehoikkaimman ratkaisun antaa Finnair - Delta yhdistelmä johon kuitenkin liittyy mielestäni pienoinen ongelma.

 

Se ongelma on kentän vaihto Kennedyltä --> La Guardialle. Ei se vielä ole ongelma mutta se mielestäni alkaa olemaan että vaihtoväli on ainoastaan 3 tuntia, ja sekin sattuu kello 16-19 välille jolloin kaupunki on varmasti ruuhkaisimmillaan. (Ihan kuin se ei aina olisi :))

 

Eniveis, tiedustelenkin nyt mahdollisilta Nykin kävijöiltä että onko kentän vaihtaminen 3 tunnissa edes mitenkään realistista? Itse selvitin että kenttien välillä menee bussi jonka matka-aika on 1 tunti. Siihen kun laittaa päälle vielä immigration jonottelut ja muut ihmettelyt sekä "säädöt" La Guardialla niin alkaa nousemaan epäilyksen siemen.

 

Toisaalta heittäisin ilmoille myös kysymyksen että kuka on vastuussa jos missaan lennon La Guardialta? Onko se kokonaan omaan piikkiini, vai onko matkatoimistolla tai lentoyhtiöillä mitään vastuuta tilanteessa jossa myydään lippu liian lyhyellä vaihdolla?

 

Tällaisia mietteitä.

 

-tuomo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yhdysbussi kulkee puolen tunnin välein ja kun juuri huhtikuussa siirryin LGA-NYC, ajoaika oli 20 min. Tosin silloin oli alkuiltapäivä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kun nuo molemmat nyt ovat meikalaisen kotikenttia, niin sanoisin etta normaalitilanteessa kylla onnistuu hyvin. Siis jos AY on ajoissa, eika Van Wyck -nimisella parkkipaikalla (tie) ole kolareita - tai ei sada... Deltan terminaalia LGA:lla on helppo ja nopea, mutta jos jonoja sattuisi olemaan ja samanaikaisesti kiire, niin jonon ohi vaan tuolla verukkeella.

 

Jos liput ao. lennoille ovat erillisia, niin silloin kai olet Finnairin ja/tai Deltan armoilla siina, buukkaavatko veloituksetta seuraavalle lennolle. Siis jos AY on myohassa (tapahtuu melko usein), niin sinne vaan heidan tulopalveluunsa jonottamaan.

 

En kayttaisi tuossa tilanteessa bussia; taxi liikkuu vikkelammin ja ilman odotteluaikaa. Maksaa tuolle valille jonkin kiintean summan - olisiko luokkaa $30.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Toisaalta heittäisin ilmoille myös kysymyksen että kuka on vastuussa jos missaan lennon La Guardialta? Onko se kokonaan omaan piikkiini, vai onko matkatoimistolla tai lentoyhtiöillä mitään vastuuta tilanteessa jossa myydään lippu liian lyhyellä vaihdolla?

 

 

Jos matkustat kahdella erillisellä lipulla, olet itse vastuussa yhteyden tomivuudesta. Mikäli Finnairin lento on myöhässä ja missaat sen vuoksi Deltan jatkolennon, ei kumpikaan yhtiö ole velvollinen reitittämään sinua toiselle Orlandon lennolle. Mikäli kyseessä on yksi lippu joka on kirjoitettu HEL-NYC-MCO, on AY velvollinen hoitamaan uudelleen reititksen mikäli saapuvat myöhässä Kennedylle.

 

Olen itse yleensä käyttänyt taksia La Guardian ja Kennedyn välillä, hinnan ero ei ole suuren suuri ja taksi lähtee heti kun haluat, ei tarvitse odotella bussia. Ajoaika on ollut yleensä puolisen tuntia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi! Tuosta kentältä toiselle siirtymisestä sen verran, että eräs tapa voisi olla AirTrainin ja taksin yhdistäminen.

AirTrain:han on JFK:n ympäristössä liikkuva juna. Täältä AirTrainin reittikartta (valitse Around JFK Airport).Eli tässä ajattelin lähinnä sitä, että menee AirTrainilla Jamaica Stationille, joka maksaa n. $5/hlö ja sitten sieltä jatkaa taksilla. Tässä vielä NYC:n metrokartta, joka hahmottaa, mitä reittiä mentäisiin, eli JFK löytyy aivan oikeasta laidasta keskeltä ja siitä AirTrain on se keltainen viiva, joka menee ylöspäin Jamaica Centerille. ja täällä sitten ajattelin, että vaihtaa taksiin.

 

AirTrainilla matka JFK:lta Jamaicalle kestää n. 12 minuuttia ja junia menee 4-10 minuutin välein. Oikeastaan ainoa ongelma tässä reitissä on se, että en tiedä, onko Jamaica Stationilla takseja tai millainen matka sieltä on La Guardialle eli esiintyykö siellä ruuhkaa. Tietysti, kun kyseessä on New York, taksin mitä ilmeisimmin saa lennosta muutamassa minuutissa, mutta varma en ole.

Tämä matkatapa saattaa säästää aikaa, sillä lähes puolet matkasta taittuu 12 minuutin junamatkalla (plus enimmillään 10 minuutin odottelu), mutta varma en siitä ole.

 

Mitään kokemuksia tästä matkasta ei minulla kuitenkaan ole, sillä ollessani NYC:ssä viime vuonna menimme JFK:lta AirTrainilla ja hotellin omalla kuljetuksella hotellille ja sieltä sitten taksilla La Guardialle seuraavana päivänä, kun jatkolentomme JFK:lta oli peruttu.

 

En siis suosittele käyttämään tätä tapaa, jos muilla ei tästä kokemuksia ole tai löytyy ns. varmempi tapa, sillä en ole ollenkaan varma, saako Jamaicalta nopeasti taksin tai kuinka nopeasti sieltä pääsee La Guardialle.

Tässä nyt sitten kuitenkin eräs tapa muiden lisäksi...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikset käytä JetBlue-lentoyhtiötä.  He lentävät JFK:lta suoraan MCO:lle suurin piirtein tunnin tai pari välein.  Liput voi ostaa netistä.  Jos ostaa ajoissa, saa aika halvalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään