Ilkka Mäkelä

Englanti tutkii matkustaja- ja rahtikoneiden hengitysilman

8 viestiä aiheessa

Englantilaisen Cranfieldin yliopiston tutkijat alkavat matkustaa lennoilla mukanaan tarkat mittalaitteet, joilla pyritään saamaan selvyys siihen, onko koneiden hengitysilman seassa mahdollisesti koneen ilmastointijärjestelmän kautta moottoriöljystä päässeitä organofosfaatteja tai muita vaarallisia aineita tai hiukkasia, joiden on jo pitkään väitetty vaarantavan sekä lentävän henkilökunnan että matkustajien terveyttä. Tutkimuksen maksaa Englannin valtio. Väitteissä on tullut esiin kaksi konetyyppiä, B757 ja BAe 146, jotka on tarkoitus ottaa erityiseen syyniin, joten tutkijat keskittyvät näihin koneisiin.

 

Tutkiminen ei ole helppoa, koska kyse on pienistä pitoisuuksista sekä tapauksista, joita esiintyy väitteiden mukaan yhdellä lennolla kahdestatuhannesta. Kyseessä on ensimmäinen laajempi asiaa koskeva tutkimus, jonka mm. Englannin liikennelentäjien liitto BALPA katsoo erityisen tervetulleeksi. Tuloksia saadaan odottaa ainakin ensi vuoteen.

 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7423399.stm

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Matkustamoiden ilmanlaatuun liittyen: Australialainen tutkimus osoittaa, että tarttuvien tautien leviämisriski matkustamoiden ilman välityksellä on pienempi kuin yleensä luullaan. Ne tapaukset, joissa matkustajien on raportoitu saaneen tartunnan lennolla, ovat useimmissa tapauksissa edellyttäneet läheistä kontaktia taudinkantajaan.

 

http://www.news.com.au/travel/story/0,26058,23840428-5011960,00.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

EasyJet on päättänyt asentaa kaikkien koneidensa ilmastointijärjestelmään ylimääräiset hengitysilmasuodattimet, jotka valmistaa Pall Aerospace. Pitävää tieteellistä näyttöä organofosfaattiongelmasta ei taida olla löytynyt, mutta easyJet on ottanut asiaan ennaltaehkäisevän kannan.

Lainaa

EasyJet is to fit filters to its cabin air systems to stop toxic fumes reaching passengers, cabin crew and pilots.

It is the first time the aviation industry has admitted health concerns about so-called ‘aerotoxic syndrome’.
 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4894088/Do-EasyJet-s-new-filters-toxic-air-problem.html

Unite-ammattijärjestö kehuu easyJetin päätöstä ja toivoo muiden lentoyhtiöiden seuraavan esimerkkiä. Liitolla on meneillään 90 hengitysilmaongelmiin liittyvää oikeusjuttua jäsentensä puolesta.

http://www.unitetheunion.org/news/unite-calls-on-airlines-to-follow-easyjet-and-fit-cabin-air-filters-to-combat-toxic-cabin-air/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään