Ilkka Mäkelä

Lintuja pelotellaan pois lentokentiltä vihreällä lasersäteellä

3 viestiä aiheessa

Väittävät, että laserosoittimista voi olla jotain hyötyäkin. Lintutörmäyksiä pyritään ehkäisemään laitteistolla, joka asiantuntijoiden mukaan pelästyttää pois linnun kuin linnun pyyhkäisemällä kiitotiealuetta ja ympäristöä vihreällä lasersäteellä, jota linnut pelkäävät ja johon linnut eivät totu siinä, missä nauhoitettuihin varoitusääniin. 65 % lintutörmäyksistä, joista syntyy satojen miljoonien vahingot vuosittain, tapahtuu hämärän aikaan, jolloin lasersäteen vaikutus on erityisen tehokas.

 

Ranskalaisen firman valmistama ohjelmoitava laite on käytössä jo 40 lentoasemalla ympäri maailmaa. Kunhan eivät sitten sohi säteellään koneiden ohjaamoihin?

 

http://www.ameinfo.com/157131.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä oli tuollainen laite testattavana Maarianhaminan tornissa pari kuukautta. Tai siis kyseessä oli sellainen ison kiikaritähtäimen näköinen laite, jolla sohittiin käsipelillä kohti lintuja. Itse en ainakaan vakuuttunut laitteen tehosta lintukarkottimena ja kaikenlisäksi laitteen "pelotevaikutus" on todella huono valoisassa kirkkaassa kelissä. Pimeässä ja kosteassa kelissä taas oli aika veikeä laite, toisinsanoen muutaman sadan metrin pituinen vihreä Jedi miekka ;) Harmi vain, että niitä lintuja ei pimeällä paljon ole häiritsemässä.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Belfastin menetelmä lintutörmäysten ehkäisyyn aiheuttaa närää yleisön keskuudessa. Kaupungin puistoon pesän tehneiden hanhien munia käydään puhkaisemassa ja kastamassa öljyyn, jotta poikasten kuorioituminen estetään, ja toimenpiteisiin on virallinen lupa. Lasersäteet nyt eivät kuitenkaan tapa lintuja...

 

http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/environment/article3714726.ece

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään