Juho Vastapuu

Uutta jäähdytystä, neuvoja kaivataan

4 viestiä aiheessa

Kuten jo täällä on käynyt aiemminkin ilmi, käy Gf8800 GTS:ni kuumana, levossakin 80c. Jostain luin, että korkeat lämpötilat voivat aiheuttaa kaatuilua. Pitääkö tämä paikkaansa? Ja mistä tämä teknisesti johtuu? Tämän takia olen alkanut harkita lisäjäähdytystä. En sitten tiedä mikä olisi parasta minun ohjaimelleni. Neuvoja?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuinka kuuma kotelosi sisällä on? Onhan kotelossa yksi kunnollinen poistotuuletin virtalähteen tuulettimen lisäksi, eivätkä ilman tuloaukot ole pölyn tukkimat? Näyttökorttisi lienee sitä mallia, että puhaltaa poistoilmansa suoraan ulos kotelosta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos kortti on 8800 G92 512mb ,niin sen idle on n.60 plus miinus 5 astetta ,ja rasituksessa ilman kellotusta (poislukien tehdaskellotus) 80-85 astetta.Näissä lämpötiloissa se ei kaatuile vaan on suunniteltukin toimimaan.Siis sinulla ei kotelon ilmankierto riitä ,jos paikat kuumenee.Näyttis ei normikierrolla kuumene.Katsohan kotelon rakennetta.Yleensä halvat ,joskus kalliimmatkin kotelot ovat liian umpinaisia edestä.Kotelon vaihto lienee siistein ratkaisu jos ei halua suunnittelemaan ryhtyä.

                              Vexi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taas niin vähän tietoa viitsi kysyjä antaa, että paha sanoa missä vika tarkalleen. =( Mikäli laitteet ovat uusia, pölyä tuskin on paljoa kertynyt? Sen sijaan kotelotuuletuksen riittämättömyys lienee syypää. Eli mikä kotelo kysyjällä on, mitä siellä on kierrättämässä ilmaa ja missä kotelo on (jossain Ikean tietokonekaapissa niin ei varmasti kierrä mikään ilma mihinkään!)?

 

Itselläni on Antec P180B -kotelo.

Koneen sisältä löytyy low-end näytönohjain ja alikellotettu prosessori, joten lämmöntuottoa ei pelikokoonpanoihin verrattuna ole nimeksikään.

 

Ilman ulospuhallus:

- Takana ylhäällä 2x 120mm Antec TriSpeed Low-asennossa

- Takana alhaalla virtalähteen 80mm tuuletin

 

Ilman sisääntulo:

- Keskellä edessä 120mm tuuletin Antec TriSpeed Med-asennossa

 

Ilman kierrätys:

- Keskellä alhaalla (4x kovalevy [lämmöt nyt 33 - 35 C] ja virtalähteen välissä) Noctua NF-P12 120mm. Tämä on uusi hankinta meluamaan ryhtyneen Antec TriSpeedin tilalle, hintaa ~20e mutta täysinkin kierroksin äänetön (kotelon ulkopuolelle suht hiljaisessakin huoneessa) ja kovalevyjen lämmöt tipahtivat kymmenisen astetta tämän lisäyksen jälkeen!

 

Em. tuulettimien lisäksi näytönohjain ja prosessori (idlessä 45-50 C, rasituksessa <75 C) ovat varustettu tuulettimin (Zalmania molemmissa, CPU minimikierroksin). Korvaisin Noctuan tuulettimilla kaikki kotelon ilmankierrosta vastaavat, mikäli ne eivät maksaisi niin paljoa ja saatavuus olisi liki tilaustavaraa parempi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään