Guest Tuna

Venäläiskoneiden ohjaamon väri

4 viestiä aiheessa

Katselin tuossa vierailleeseen Antonoviin liittyen vacc-fin:istä löytyneitä muita itäkoneiden vierailuja valottaneita valokuvia. Ohjaamokuviin liittyen ei voi kuin ihmetellä minkä sortin psykologialla ohjaamoiden väritys on valittu? An-124:ssä aletaan jo olla inhmillisen rajamailla, mutta tuo Pulkovon Tupolevin (http://vacc-fin.net/df/viewtopic.php?t=3335) kopin väritys tuo lähinnä mieleen vanhan elokuvakliseisen hullujenhuoneen.

 

Muutenkin kuvista huokuu sellainen naftankäryinen tunnelma ja kipinöitä sinkoileva itämaisen mystinen elektroniikan taso. Kokemus kai sinänsä tuollaisella itäraudalla lentäminen. Mutta alkuperäiseen aiheeseen palaten. Mihin tuo KARMEA ohjaamoväritys oikeasti oikein perustuu?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eiköhän tuo väri perustu aivan samoihin perusteisiin kuin länsimaissa käytetyt harmaan ja ruskean sävyt. Psykologit yms. ovat tutkineet ja selvitelleet mikä on rauhoittava ja neutraali väri. Väri ei myöskään saa haitata mittareiden lukemista. Meistä tuo turkoosi voi vaikuttaa oudolta, mutta varmasti se ajaa asiansa koska sitä entisessä Neuvostoliitossa käytettiin... Ja olihan Fnnairinkin DC-9-50 koneiden ohjaamoiden pinnoitteet turkoosin sinisiä....

Juha.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei tuo nyt niin karmea ole. Joku räikeän punainen olisi vielä kamalampi. Onneksi eivät Neuvostoliiton lipun värejä siis valinneet ohjaamoon. ;)

Finnairin sinisissä ohjaamoissa on mielestäni ollut siinä värissä vähän vihreätä mukana, jolloin se on näyttänyt rauhoittavan harmaalta ja siniseltä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Se ryssän paneelin värihän on mellevä... :PSamanlainen värihän oli yseissä niinku aikaisemmin mainittiin?

T:Pygmi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään